Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 5. 11. 2017 od 17:00
2:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:6
Střelba: 33:36
Přesilovky: 0:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

Stadion Nový Bydžov

Veselý - Myslivec, Doskočil, Udržal, Novák, Malý, Nedbal - Jiránek, Kozák, Pilný, Černý, Menyhárt, Hlaváček, Jebavý, Postolka, Chára, Fiala

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Marša K., Seidl T., Lochman J., Vik J., Bartoň M., Kudr J., Drašnar T., Wolf J., Klemenc D., Drašnar J., Dittrich M., Šeda V.

Okresní derby rozhodla šťastná trefa 8 vteřin před koncem třetí třetiny

V úvodu utkání ani jeden z týmů nepřekypoval útočnou aktivitou a brankáři moc práce neměli. Změnu nepřinesla ani úvodní přesilovka domácího týmu a ani dvě po sobě jdoucí přesilovky našeho týmu. Ve druhé polovině této třetiny se přece jen domácí dostali do mírné převahy a dostali se do vedení, když se v 19. minutě po akci 2 na 2 a střele vedle dostal kotouč před volného Kozáka a ten již jednoduše uklízel do prázné branky.
V úvodu druhé třetiny jsme svoji zvýšenou aktivitu proměnili ve vyrovnávací branku, Klemenc po nabídce zpoza branky svojí střelou z pravého kruhu prostřelil Veselého v domácí brance. Poté se moc v plném počtu nehrálo ani na jedné straně a obě mužstva si vyzkoušela hru jak v oslabení, tak v početní výhodě. V jedné z nich se domácí ujali vedení, když do střílené nahrávky od modré nastavil šikovně hůl Pilný a tečoval před brankářem Petrů mimo jeho dosah. Do naší největší šance na vyrovnání se dostal ve 40. minutě Wolf, když se dostal za záda domácí obrany, ale jeho pokus mezi betony Veselý zlikvidoval.
Do závěrečné třetiny již nemohli zasáhnout Kudr a Marša, a tak jsme byli nuceni upravit sestavu tak, že jsme dohrávali pouze na dvě obrany a do útoku se přesunul veterán J. Lochman. Ve 44. minutě vybojoval v rohu u mantinelu kotouč Hornyš, posunul jej mezi kruhy na Wolfa, který střílel pouze do tyčky domácí branky, ale k odraženému kotouči se dostal T. Drašnar a do opuštěné klece srovnal na 2:2. Ve 45. minutě se do brejku od červené čáry dostal Šeda, ale jeho pokus zlikvidoval Veselý svojí lapačkou. V 51. minutě měli domácí asi největší šanci na vstřelení vedoucí branky, když po závaru ve třetině a dorážce se koutouč jen těsně nevešel mezi tři tyče. V 55. minutě mohl rozhodnou Wolf, když se po přečíslení dostal až před brankáře, ale Veselý po jeho střele udržel betony u sebe. V 58. minutě jsme nedokázali ve vedoucí branku proměnit další výhodu při přesilovce a když už všechno směřovalo k prodloužení, tak přišla poslední akce našeho týmu. U mantinelu vystihl domácí rozehrávku Lochman, kotouč se dostal na modrou na Vika a ten svojí střelou překvapil domácího brankáře, kterému kotouč proklouzl za brankovou čáru.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Utkání, které asi na první pohled moc krásy nepobralo, ale se šťastným koncem pro naše mužstvo. V první třetině jsme hráli málo agresivně, bez energie. Od druhé třetiny jsme začali hrát s větším zaujetím, častěji zakončovat a tím se také dostávat do více šancí. Hra ale byla dost rozkouskována častými vyloučeními. Vlivem zranění a technických problémů jsme do poslední třetiny nastoupili pouze s 13 hráči, kteří ale bojovali až do úplného vyčerpání, za což byli odměněni po poslední střele v utkání, která proklouzla ze soupeřova brankáře. Poděkování za nezměrnou bojovnost patří všem hráčům.