Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 1. 11. 2017 od 18:00
4:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:8(navíc TS (Srpek neproměnil))
Střelba: 40:28
Přesilovky: 2:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Lochman J., Seidl T., Dittrich M., Wolf J., Hubáček J., Kudr J., Drašnar T., Bartoň M., Šeda V., Beránek M., Drašnar J., Vik J., Bohdanecký J.

HC Opočno
Bláha - Veselý, Jekl, Franc, Zajíček, Vedral, Jedička, Hejduk - Chmelík, Černík, Libnar, Řehák, Slezák, Rail, Srpek, Škrabal, Vencl, Lukášek

Vydřené vítězství nad posledním týmem tabulky

V úvodní pětiminutovce jsme sice měli dvě výhody přesilovek, ale bez pohybu a většího nasazení jsme si ani nějakou gólovou šanci nezasloužili. A když k tomu přidáme hrubé chyby při rozehrávce ve vlastní třetině, tak se nemůžeme divit, že se hosté dostali velmi lacino do dvoubrankového vedení. Nejdříve se v 8. minutě prosadil Chmelík a také druhá střela na branku Lochmana znamenala branku, když nechytatleně pod horní tyčku zavěsil Vencl. Do zápasu jsme se dostali až ve 12. minutě, když rozehrávku hostí na útočné modré zachytil Beránek a svůj výpad zakončil přesně mezi Bláhovi betony. Ve 14. minutě jsme se dočkali srovnání stavu, po křížné nahrávce přes třetinu byl Hubáček sám před brankou a střelou z mezikruží nezaváhal. V 19. minutě jsme dokázali využít přesilovku a otočit stav skóre ve svůj prospěch, bekhendovou dorážkou se prosadil Wolf.
Do druhé třetiny jsme vstupovali v oslabení, které jsme přestáli bez úhony. Ani v dalším oslabení jsme neinkasovali, naopak se v největší šanci objevila dvojice Wolf, Hubáček, ale Bláha pokus Hubáčka dokázal zachytit. Ve 33. minutě se při dalším oslabení dostal do úniku Dittrich s Beránkem, ale pokus skončil opět na hostujícím brankáři. Ve 35. minutě již hosté svoji přesilovku dokázali proměnit v branku, těsně před Lochmanem tečoval Vedral střelu Slezáka od modré. Vzápětí mohl vzít vedení zpátky Bartoň, ale jeho pokus se nevešel mezi tři tyče. A když se v další brankové příležitosti ve 38. minutě neprosadil ani Hubáček, tak se do kabin odcházelo za nerozhodnutého stavu.
Přehlídka našich neproměněných šancí pokračovala i v úvodu třetí třetiny. Nejdříve ale Lochman zlikvidoval pokus hostí a následně se nedokázal proti hostujícímu brankáři prosadit Dittrich, ani Hubáček. O změnu ve skóre se tak postarala až využitá přesilová hra ve 46. minutě, když Seidl od modré cílenou střílenou nahrávkou našel hůl T. Drašnara před brankou a kotouč zapadl přesně k tyčce bezmocného brankáře. Ve 48. minutě měl podobnou šanci v další přesilovce i Kudr, ale jeho teč skončila těsně mimo. V 50. minutě jsme zaváhali v obraně a nechali ujet do brankové příležitosti Srpka. Ten byl při pokusu o zakončení faulován, ale ani při následném trestném střílení si na Lochmana nepřišel. V závěrečné desetiminutovce jsme moc v plném počtu nehráli, hostům k vyrovnání nepomohla ale ani dvojnásobná přesilovka, ani závěrečná power-play.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Bohužel musím dnes konstatovat, že proti předchozímu zápasu s Jičínem se nám toto utkání moc nevydařilo. Vlastními chybami jsme umožnili soupeři získat snadné vedení 0:2. Od tohoto okamžiku jsme museli urputně dotahovat, což nás stálo mnoho sil. Sice se nám podařilo brzo vyrovnat stav, ale bohužel obraz hry se moc nezměnil. Snažili jsme se rychle utkání rozhodnout v náš prospěch, ale puky nám odskakovaly od hokejek a řadu šancí jsme nevyužili. Soupeř tak neustále hrozil z rychlých protiútoků. Třetí třetina byla rozkouskována řadou vyloučení a v jedné z přesilovek se nám povedlo zápas rozhodnout . Dnes to bylo vydřené vítězství, ale i to se počítá.