Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 29. 10. 2017 od 17:00
2:1

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:2(navíc TS (Drašnar J. neproměnil))
Střelba: 29:40
Přesilovky: 0:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Marša K., Seidl T., Šverák D., Beránek M., Drašnar J., Kudr J., Drašnar T., Wolf J., Klemenc D., Kosina O., Dittrich M., Vik J., Hubáček J., Bohdanecký J.

HC Jičín
Beneš - Najman, Mikolášek, Štěpán, Kejmar, Houser - Nový, Weiss, Průšek, Hladík, Vajsejtl, Kollman, Sedmík, Borovec, Němec

Po zodpovědném výkonu můžeme oslavit další zisk tří bodů

Utkání s aktuálním lídrem tabulky začalo s několikaminutovým zpožděním z důvodu větrné kalamity a pozdního příjezdu hostí. Nic to ale neubralo na atraktivnosti a kvalitě utkání. Již od úvodního vhazování jsme sledovali poměrně rychlé a důrazné utkání, kdy oba týmy vycházely ze zabezpečené obrany. Do důležitého vedení jsme se dostali v 5. minutě, když při přečíslení 2 na 1 vystřelil z kruhu pro vhazování Kudr a jeho pokus propadl za záda Beneše. Zda kotouč přešel celým objemem za brankovou čáru nebylo zcela zjevné, ale hlavní rozhodčí po krátké poradě s čárovými ukázal na středový kruh a branku uznal. V dalším průběhu jsme viděli několik náznaků šancí na obou stranách, ale ani jeden z týmů nedokázal své akce dotáhnout do jasné brankové příležitosti a nebo zasáhli bezpečně brankáři.
O druhé části by se dalo říct, že každý chvilku tahá pilku. Oba týmy měly část této třetiny, kdy obsadily útočnou třetinu a pouze zákroky brankářů znemožnily změnu skóre. Je nutno říct, že hosté byli sice ve střelbě aktivnější, ale do žádných bezprostředních šancí se díky naší pozorné obraně nedostali.
V úvodu třetího dějství se do první brankové šance dostal Klemenc, ale teč po nabídce Marši skončila těsně mimo tři tyče. Hosté se snažili o častou střelbu a několikrát nebezpečně také tečovali střelecké pokusy před brankářem Petrů. Ten si ale s těmito pokusy poradil a také v čele s pozornou obranou hosty nepouštěl k dorážkám. V 50. minutě měl rozhodnutí na holi J. Drašnar, když po krásné kombinaci střílel do odkryté klece, ale teč hostujícího obránce vytěsnila kotouč nad prázdnou branku. V 53. minutě došlo k desetiminutovému přerušení utkání z důvodu výpadku el. energie a svým způsobem nám pomohlo vymanit se ze sevření soupeře, který se ze všech sil snažil o srovnání skóre. Po obnově energie se do další gólovky dostal Klemenc, ale i jeho další pokus zneškodnil Beneš v hostující brance. V 56. minutě ale ani on nestačil na pokus Beránka, který vlétl mezi hostující obránce na vyhozený kotouč na útočnou modrou a střelou nad vyrážečku jej překonal. V 56. minutě se do zakončení prodral J. Drašnar, ale faul hostujícího obránce mu zakončení znemožnil. Nařízené trestné střílení faulovaný hráč neproměnil, Beneš si jeho pokus mezi nohy pohlídal. Tři a púl minuty před třetí sirénou si hosté vzali oddechový čas a po odvolání brankáře zkusili power-play. Navíc jsme se dopustili naprosto zbytečného faulu ve střední třetině a hosté nastalou výhodu o dva muže v poli dokázali využít ke vstřelení kontaktní branky, když těsně před brankářem Petrů tečoval nahození od modré Borovec. Víc ale hosté již nedokázali a tak poprvé v sezóně okusili pocit porážky a ztrátu bodů.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Myslím si, že diváci viděli kvalitní a vyrovnané utkání, vedené ve vysokém tempu. Naši hráči předvedli zodpovědný výkon především směrem do defenzívy a šance, které si hosté i přesto vypracovali, pokryl pozorný brankář Petrů. Ve druhé polovině utkání jsme měli několik náznakú šancí, hlavně z rychlých protiútoků. Bohužel jsme využili pouze jeden, ale za to vítězný. Všem hráčům musím za předvedený výkon poděkovat.