Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 15. 10. 2017 od 17:00
2:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:2
Střelba: 37:28
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Náchod

Bernart - Chaloupka, Plíhal, Srba, Pánek, Verner, Komárek - Havrda, Kodym, Leeder, Janoušek, Macháň, Vondřejc, Škoda, Hlavatý, Maršík

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Marša K., Šverák D., Dittrich M., Wolf J., Hubáček J., Kudr J., Drašnar T., Bartoň M., Klemenc D., Beránek M., Drašnar J., Šeda V., Kosina O., Vik J.

V Náchodě vítězně poprvé od ledna 2013

Ano, je to tak. Poslední vítězný zápas na náchodském ledě jsme odehráli se stejným výsledkem dne 2. ledna 2013.
Vstup do utkání vyšel lépe domácímu týmu, když z prvního nahození od modré se radovali z vedoucí branky. Před Lochmanem tečoval Pánkovu střelu zkušený Kodym. Do naší první gólovky se dostal Jakub Drašnar ve 3. minutě, ale trefil pouze Bernarta v domácí brance. V 11. minutě si z vlastního pásma našlápl Marša, projel nikým neatakován až za útočnou modrou, kde napřáhl na golf, prostřelil domácího brankáře a srovnal na 1:1. V dalším průběhu třetiny jsme přestáli bez úhony první přesilovku domácího týmu a jinak sledovali vyrovnaný soboj.
V úvodu druhé části jsme nabídli domácím další početní výhodu, v největší šanci se ale ocitl střelec vyrovnávací branky Marša, bohužel se při přečíslení 2 na 1 jeho střela nevešla mezi tři tyče. Vzápětí jsme ubránili i třetí výhodu domácích a pak také konečně my si mohli zahrát přesilovku. Tu jsme sice neproměnili, ale krátce po návratu vyloučeného hráče zachytil Wolf na útočné modré rozehrávku domácích a našel před brankou úplně volné kolegy z útoku. Kudr vzal zakončení na sebe a po střele pod horní tyčku otočil skóre na 1:2. Za minutu jsme vedli již o dvě branky, když Bartoň obkroužil celou útočnou třetinu, od modré vystřelil a clonící Tomáš Drašnar tečoval mimo dosah brankáře Bernarta. V následující minutě jsme se radovali opět, od pravého mantinelu Kostkovu střílenou nahrávku umně před brankou tečoval Wolf přesně pod horní tyčku bezmocného brankáře. Opařené domácí mohl ve 40. minutě dorazit Hubáček když po křížné přihrávce střílel z první z kruhu pro vhazování, ale domácí zachránila pravá tyčka branky.
Ve třetí třetině jsme se soustředili více na bezchybnou obranu, než na nějaké útočné akce, ale i tak jsme si některé střelecké příležitosti vytvořili. V asi největší šanci se v přesilovce v 53. minutě objevil Beránek, ale střelou z první branku netrefil. Domácí tým se snažil o častou střelbu, ale žádnou akci dlouho nedokázali dotáhnout do konce, nebo bezpečně zasáhl Lochman v hostující brance. O zdramatizování závěru utkání se tak postaral ve 57. minutě opět Kodym, když doklepl za čáru kotouč po akci Maršíka. Více než 3 minuty před koncem si vzali domácí oddechový čas a zkusili dlouhou power-play. V té se dopracovali k několika nebezpečným závarům, ale obrana v čele s Lochmanem odolala a naopak jsme měli šanci definitivně rozhodnout po akci T. Drašnara s Klemencem. Nepřesná nahrávka ale akci zhatila a definitivu na cenné vítězství tak přinesla až střela přes celé hřiště v podání Marši v 60. minutě.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Až do poloviny zápasu to bylo vcelku vyrovnané utkání a to jak herně, tak i výsledkově. Poté jsme zpřesnili hru a v krátkém sledu vstřelili tři branky, které prakticky rozhodly o výsledku utkání. V poslední třetině jsme hru většinou kontrolovali a vzadu vše jistil pozorný brankář. Za výkon v celém utkání jsme si tři cenné body zasloužili, byli jsme přesnějším a efektivnějším týmem.