Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 4. 10. 2017 od 18:00
3:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:5(navíc Kostka (TRE) OT+OK, Kozák (NBY) OT)
Střelba: 51:41
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Hendrich J., Kostka V., Souček D., Marša K., Hornyš P., Dittrich M., Wolf J., Hubáček J., Kudr J., Drašnar T., Bartoň M., Matouš M., Beránek M., Drašnar J., Šeda V.

Stadion Nový Bydžov
Veselý - Myslivec, Vlach, Novák, Vosyka, Malý, Nedbal - Jiránek, Kubišta, Kozák, Menyhárt, Hlaváček, Postolka, Kraučuk, Chára, Udržal

Vyrovnané derby dospělo do prodloužení se šťastným koncem pro hosty

První domácí zápas v sezóně a hned okresní derby. Již od úvodního vhazování jsme se natlačili do útočné třetiny, ale byli to hosté, kteří se dostali do vedení. Již ve 3. minutě se po přečíslení prosadil Hlaváček, když potrestal naši chybu při střídání. V 5. minutě se zastřeloval Hubáček, ale jeho golfák z kruhu pro vhazování zastavil svojí lapačkou Veselý. V 9. minutě již hostující brankář neměl nárok, po závaru ve třetině si našel volný kotouč před brankou Hubáček a vyrovnal na 1:1. V 11. minutě jsme se při signalizované výhodě dostali k přečíslení 2 na 1, ale J. Drašnara vychytal opět Veselý v hostující brance. V následující přesilovce měl gólman i potřebné štěstí, když se Bartoňova střela otřela o pravou tyčku branky. Ani ve formě chytající Veselý neměl v 18. minutě šanci zabránit našemu vedoucímu gólu, když Kudr křížnou nahrávkou skrze pásmo našel u levé tyčky volného Hubáčka a ten z první uklízel do prázdné. V neskutečném tempu odehraná třetina tak vyzněla brankově, ale i herně pro domácí tým.
Ve druhé třetině tempo hry o něco málo opadlo, ale rozhodně neubylo střeleckých příležitostí. Ve hře na obou stranách bylo více nepřesností, ale o to více jsme viděli brankových šancí. Ve 28. minutě jsme se dostali do vedení 3:1, když jsme využili přesilovou hru. Po vyhraném vhazování ve třetině našel Kudr na modré volného Kostku a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ve 36. minutě se dostali hosté do rychlého výpadu a tentokrát tyčka zachránila domácího brankáře Lochmana. Ve 39. minutě již Lochman ale nestačil na střelu švihem Vosyky od modré a hosté trochu lacino snížili opět na rozdíl jediné branky.
I ve třetí části pokračoval poměrně svižný hokej z obou stran, kdy se akce přelévaly z jedné strany na druhou. Hned ve 42. minutě jsme mohli získat zpátky dvoubrankové vedení, ale benjamínek týmu Matouš ve své 100% šanci trefil pouze tyčku opuštěné branky. Ve 44. minutě se ozvala konstrukce branky i na druhé straně při vyloučení Kostky. Jednobrankový náskok jsme nezvýšili ani v 54. minutě při hře 4 na 4, kdy jsme kotouč nedokázali prostřelit a následně dotlačit za brankovou čáru přes hradbu těl před brankou hostí. V 57. minutě jsme tak pykali za neproměné příležitosti a zbytečné vyloučení, když se v přesilovce z úhlu trefil přesně nad rameno brankáře hostující Kraučuk a vyrovnal na 3:3. Co horší, tak jsme zároveň přišli o kompletní první obranu, Hendrich odkulhal do kabiny a Kostka za protesty ho následoval vzápětí. V 58. minutě se hosté již radovali z branky po střele z pravého kruhu, ale Dittrich kotouč, který propadl skrze betony domácího brankáře, zachytil na brankové čáře a dopravil ho do bezpečí. V samotném závěru třetiny jsme měli další dávku přízně štěstěny, když po chybě v rozehrávce v obranné třetině se střela hostujícího útočníka opět otřela o tyčku.
Jelikož po 60-ti minutách svítil na ukazateli skóre stav 3:3, tak jsme mohli vidět novinku letošní sezóny v KLM a to atraktivní prodloužení 3 na 3. V jeho úvodu jsme byli častěji na puku a nebezpečnější, ale náznaky šancí pochytal Veselý. Rozhodnutí a zisk prémiového bodu tak přinesla 64. minuta, kdy po naší ztrátě kotouče v obraném pásmu prostřelil Lochmana z pravého kruhu mezi betony hostující Chára. Z dobře rozehraného utkání jsme tak vydolovali pouze jeden bod. V neděli pokračuje liga dalším domácím zápasem s týmem Hronova, který trochu překvapivě vyhrál na ledě favorizovaného Náchoda, takže nás určitě nečeká nic lehkého.

Josef Lochman, trenér mužstva:
Ve velice rychlém utkání jsme při hře v pěti měli lehkou převahu, ale zbytečná vyloučení ve druhé polovině utkání ve středním pásmu, nebo v málo nebezpečných situacích nás stálo vítězství. Další věcí je řada neproměněných šancí, kdy jsme nedokázali skórovat ani do prázdné branky. Jinak se ale okresní derby divákům muselo líbit a je škoda, že si na takováto utkání nenajde cestu více diváků.