Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 1. 10. 2017 od 17:00
2:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:10:9(navíc Marša 10 min. OT)
Střelba: 27:39
Přesilovky: 2:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Opočno

Bláha - Hejduk, Jakl, Jedlička, Píč, Vedral, Franc - Černík, Chmelík, Lukášek, Rail, Rejchrt, Řehák, Slezák, Srpek, Škrabal, Vencl, Žid

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hendrich J., Kostka V., Souček D., Marša K., Šverák D., Dittrich M., Hornyš P., Wolf J., Hubáček J., Kudr J., Drašnar T., Bartoň M., Klemenc D., Beránek M., Drašnar J., Šeda V.

Z Opočna vezeme první mistrovské body

První mistrovské utkání na opočenském ledě započalo s mírným zpožděním, jelikož byl led plný vody. Vstup do zápasu nám vyšel, aktivní hrou jsme si vynutili první přesilovku a tu dokázali i proměnit ve vedoucí branku. T. Drašnar z rohu našel na kruhu volného Součka a ten střelou pod horní tyčku vsítil první branku sezóny. V 6. minutě si na nahrávku z rohu najel mezi kruhy Klemenc, ale tentokrát zasáhl Bláhův beton. Ve 12. minutě vybojoval v rohu kotouč Šeda a po vyjetí před branku jej předložil zcela volnému J. Drašnarovi, pro kterého nebyl problém uklidit do prázdné. Ve 13. minutě se v oslabení dostal do úniku Bartoň, jeho střela propadla mezi betony domácího brankáře, ale až za brankovou čáru se nedošourala. Další pokusy střelců již brankáři bezpečně likvidovali.
Také v úvodu druhé třetiny se domácí provinili faulem, který jsme potrestali brankou. Po obléhání domácí svatyně z pravého kruhu prostřelil Bláhu T. Drašnar. Od 30. minuty se již moc v pěti nehrálo a rozkouskovaná hra plná nečistých zákroků více vyhovovala domácímu týmu. Ve 31. minutě také domácí využili výhodu přesilové hry, když se kotouč odrazil k volnému Venclovi před brankou a ten nad ležícího brankáře Petrů rozvlnil síťku. Několik dalších vyloučení na obou stranách již další brankové šance nepřineslo.
Jak druhá třetina skončila, tak i ta závěrečná začala. Opět několik nedovolených zákroků na obou stranách a série vyloučení. Po hrubici Hendricha se do vyložené šance dostal napadající útočník, ale Petrů situaci zachránil. Když už se zase po delší době hrálo v pěti na obou stranách, tak naše chybné střídání potrestal Srpek, když procedil kotouč za brankovou čáru. 2:3 a bylo zaděláno na drama. Změnu ve skóre nepřinesla ani další přesilovka při vyloučení Vedrala, a ani ta domácí při vyloučení Součka. Klid do závěru utkání tak přinesla až akce v 57. minutě, když rychlý výpad ze středního pásma zakončil střelou za modrou Dittrich, jeho pokus Bláha vyrazil přímo na hůl Wolfa a ten bekhendem dorazil do opuštěné klece. V samotném závěru se střelec čtvrté branky dostal ještě k jednomu nebezpečenému zakončení, ale Bláha dokázal kotouč vytěsnit betonem.

Josef Lochman, trenér mužstva:
V první polovině utkání hráči plnili pokyny a soustředili se na hru. Výsledkem bylo, že jsme domácí tým přehrávali a získali tříbrankový náskok. Od poloviny utkání byla hra rozkouskovaná spoustou vyloučení a osobních soubojů, což byla voda na opočenský mlýn. Opočno má tým bojovníků co se nevzdává a my jsme měli nervy udržet na uzdě a neoplácet. Takto to byl boj až do závěru zápasu, se šťastným koncem pro nás.