Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 5. 2. 2017 od 17:00
4:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:3
Střelba: 37:45
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Wikov Hronov

Mahdal - Podzimek, Mlateček, Meier, Franců, Štelzig, Dostál - Petr, Glos, Dudadík, Mašek, Vítek, Exner, Perutek, Šejnoha

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Hendrich J., Marša K., Souček D., Junek L., Bartoň M., Hubáček J., Dostál P., Drašnar T., Dittrich M., Šeda V., Bohdanecký J., Drašnar J., Kosina O., Seidl T., Tuček J.

Ve čtvrtfinálové sérii vítězili pouze domácí týmy

Také do třetího zápasu jsme vstoupili aktivněji a vypracovali si první šance zápasu. Bohužel jsme úvodní tlak ve vedoucí branku nevyužili a umožnili domácím dostat se do vedení. V 5. minutě nahrával od mantinelu Petr, ne příliš prudký kotouč před brankou nepřikryl Petrů a ten po nepřehledné situaci skončil za brankovou čárou. Lehce kontroverzní situaci posoudil pan rozhodčí jako regulérní a branku uznal. Ve 13. minutě jsme využili první přesilovou hru ke srovnání na 1:1, od mantinelu si do střelecké pozice vybruslil Šeda a využil zacloněný výhled Mahdala. Za půlminuty jsme vyrobili hrubou chybu v obrané třetině a zcela volný Vítek před brankářem měl dostatek času k zakončení. Za minutu se opět měnil stav, na 2:2 při signalizované výhodě vyrovnal Bohdanecký, když po jeho výpadu zpoza branky propadl kotouč za Mahdala. V 15. minutě také domácí tým využil přesilovku, střelu Dostála neudržel Petrů v lapačce a Petr již lehce uklízel do prázdné.


Ve druhé třetině branka nepadla, ale oba týmy měli ke skórování řadu šancí. Nevyužili ani jednu a to také zásluhou zlepšené práce v obraně. V největších našich šancích v přesilovce ve 34. minutě měl Mahdal i potřebnou dávku štěstí, když ho kotouč několikrát doslova trefil a nedokázali jsme dotlačit kotouč za brankovou čáru.

Ve třetí třetině jsme sledovali naši snahu o vyrovnání a tím jsme soupeři nabízeli prostor k nebezpečným výpadům. Oba brankáři ale působili jistě a řadu oboustranných šancí dokázali zlikvidovat. V 54. minutě při domácí přesilovce nás zachránila tyč, když přečílení 2 na 1 vzal na sebe Dudadík a jeho bomba z kruhu málem zlomila tyčku. V 56. minutě se již někteří naši hráči radovali z vyrovnávací branky, ale střela Kosiny po přečíslení rozvlnila síťku domácí branky pouze z boku. A v 58. minutě se stejně vedlo i Hornyšovi, také jeho střela trefila pouze boční síťku Mahdalovi branky. Rozhodující okamžik zápasu tak přišel v 59. minutě, když nahození do třetiny chtěl rychle rozehrát za brankou Petrů, ale tak nešťastně, že doslova namazal volnému Perutkovi, pro kterého nebyl problém uklidit kotouč do opuštěné klece. Naše závěrečná snaha při power-play přinesla ještě snížení po střele Junka od modré, ale na více jsme již čas neměli. Druhá porážka na hronovském ledě tak znamená konec ve čtvrtfinále a konečné 5. místo v KLM.



Martin Klemenc, trenér mužstva:

Bohužel jsme dnes opět soupeři vítězství v podstatě darovali. Tak jako v úvodním utkání jsme první inkasovali a i když se nám podařilo vyrovnat, tak jsme vzápětí opět po chybě inkasovali. Vypracované šance, a že jich nebylo málo, jsme využít nedokázali a bohužel v celém utkání pouze dotahovali domácí náskok. Jsem přesvědčen, že pokud bychom déle udrželi nerozhodný stav, či se dostali do vedení, tak bychom slavili postup my. Takto se ale musíme smířit s předčasným koncem sezóny a pogratulovat soupeři k postupu do semifinále.