Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 1. 2. 2017 od 18:00
5:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:4(navíc Marša 5+OK)
Střelba: 34:35
Přesilovky: 2:1
Oslabení: 1:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Hendrich J., Marša K., Souček D., Junek L., Wolf J., Hubáček J., Dostál P., Drašnar T., Dittrich M., Šeda V., Bohdanecký J., Drašnar J., Kosina O.

HC Wikov Hronov
"Mahdal - Mlateček, Štelzig, Dostál, Petr, Glos, Dudadík, Mašek, Jurča, Vítek, Exner, Perutek, Šejnoha "

Čtvrtfinálová série je vyrovnána

V úvodní desetiminutovce jsme sledovali lehce nervózní souboj, který korespondoval s vážností utkání. O něco rychleji se do tempa dostali, pouze ve 12-ti hráčích hrající hosté, ale víceméně bez výrazných brankových šancí na obou stranách. První vyloučení na obou stranách změnu ve skóre nepřinesla, ale druhou přesilovku v utkání jsme dokázali proměnit ve vedoucí branku. Dostál zpoza branky našel volného Hornyše a ten střelou z bezprostřední blízkosti překonal Mahdala v hostující brance.


Ve druhé třetině pokračoval boj o střední pásmo a postupně jsme získávali mírnou herní převahu. Hosté ale hrozili pokaždé, kdy se dostali na dostřel branky. Tomáš Petrů ale několika jistými zákroky držel hosty na uzdě. V polovině utkání jsme se dostali do dvoubrankového trháku, zachycené vyhození ve třetině a následné přečíslení využil volný Hubáček střelou švihem přesně do horního růžku. Následně jsme bez úhony přestáli vyloučení a v další přesilovce ve 37. minutě po pár vteřinách vstřelili uklidňující třetí branku. Ne zcela povedenou střelu od modré tečoval před Mahdalem Dittrich a kotouč proklouzal mezi betony brankáře za brankovou čáru.

Ve třetí třetině jsme zaznamenali zvýšenou aktivitu hostí směrem dopředu a Petrů se měl v brance co otáčet. Nejdříve jsme ale ve 44. minutě zvýšili na 4:0 po rychlé akci, kdy do střílené nahrávky před branku nastavil hůl Wolf. Jeho teč skončila na tyčce branky, od které se kotouč odrazil do brankáře a poté za brankovou čáru. Následně jsme hostům nabídli tři po sobě jdoucí výhody přesilové hry. První dvě jsme sice přestáli, ale ve třetí početní výhodě za sebou již hosté dokázali snížit, střelec Petr byl ponechán bez dozoru na levém kruhu a ten trefil přesně horní růžek nad ramenem brankáře. Za další půlminutu skórovali hosté opět, závar ve třetině využil před brankovištěm důraznější Mašek. V 56. minutě jsme hostům umožnili hrát další přesilovku, tentokrát dokonce pětiminutovou. Více než dvě minuty před koncem třetiny hosté zvýšili svojí početní výhodu po odvolání brankáře, ale místo snížení přišelo definitivní razítko na vítezství v podobě Wolfovi branky do opuštěné klece. O postupujícím týmu, který vyzve v semifinále vítěze základní části celek Dvora Králové, rozhodne třetí rozhodující zápas v neděli v Hronově.



Martin Klemenc, trenér mužstva:

V tomto utkání jsme byli po celou dobu lepším týmem a oproti minulému zápasu jsme využili vypracované šance. Situaci jsme si zkomplikovali pouze v závěru utkání, kdy jsme povolili v koncentraci a umožnili soupeři snížit na 4:2. Následně jsme ještě obdrželi pětiminutový trest a celý závěr hráli v oslabení. I toto jsme ale zvládli a definitivně rozhodli do prázdné branky. Stále jsme tak ve hře o postup a doufáme v úspěch v rozhodujícím utkání na hronovském ledě.