Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 18. 1. 2017 od 18:00
5:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:3(navíc Kostka 5+OK)
Střelba: 31:35
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Náchod

Mertlík - Chaloupka, Plíhal, Pánek, Suk, Komárek - Ježek, Havrda, Kodym, Leeder, Janoušek, Macháň, Vondřejc, Škoda, Verner, Hlavatý, Zeman

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Hendrich J., Marša K., Souček D., Kosina O., Bartoň M., Dostál P., Drašnar T., Drašnar J., Šeda V., Bohdanecký J., Tuček J., Libřický Z.

Z Náchoda po vyrovnaném boji bez bodu

V úvodu zápasu jsme si vytvořili první šanci již ve 2. minutě, ale Dostál svůj pokus o blafák nedotáhl do úspěšného konce. Domácí favorit utkání svoji první velkou šanci také nezužitkoval, v 5. minutě volný obránce trefil pouze tyčku. Ve 13. minutě jsme hráli první přesilovku utkání, ale bez zužitkování a naopak těsně po jejím skončení otevřel skóre utkání Zeman, který po rychlé kombinaci uklízel do prázdné branky. V 18. minutě si nešťastně srazil kotouč za svá záda brankář Petrů a domácí měli rázem dvoubrankový náskok. V samotném závěru třetiny žabičkou uvolnil Tomáš Drašnar svého bratra Jakuba, ten ale mezi nohy Mertlíka neprostřelil.
Ve druhé části jsme se již střelecky dokázali prosadit, ale také domácí ze své produktivity nic neztratili a tak se hrstka diváků nenudila. Ve 26. minutě jsme se dostali ze sevření v obranné třetině a rychlý výpad vyřešil J. Drašnar tvrdou střelou od modré přesně pod horní tyčku. Za další minutu Dostál tečoval Bohdaneckého nabídku pouze do levé tyčky domácí branky. Vyrovnání jsme se tak dočkali ve 31. minutě po akci Kosiny, který získal na obranné modré kotouč a svůj výpad zakončil blafákem mezi nohy domácího brankáře. Ihned po rozehrání se k dorážce z bezprostřední blízkosti dostal Šeda, ale tentokrát zasáhla lapačka Mertlíka. Ve 35. minutě jsem se dostali do přečíslení 3 na 1, Bartoň vzal zakončení na sebe, ale domácí brankář se štěstím neinkasoval. A v následné šanci měl opět velkou dávku štěstí, J. Drašnar trefil bekhendem pouze horní tyčku branky za bezmocným brankářem. A tak se opět potvrdilo známé nedáš - dostaneš. Po našich šancích přišel rychlý výpad domácího týmu a Havrda se trefil tvrdě a hlavně přesně pod horní tyčku. Za minutu jsme domácímu Ježkovi dopřáli luxus samostatného úniku a ten se v zakončení nezmýlil a ve 37. minutě zvýšil na 4:2. Ve 39. minutě jsme se dostali na kontakt, když po kombinaci ve třetině zůstal na kruhu volný Bartoň a nejistého brankáře prostřelil.
Do závěrečné třetiny jsme si přenesli výhodu přesilové hry, ale tu jsme i přes několik náznaků šancí nevyužili a když už byli domácí v plném počtu tak po nenápadné akci skórovali, těsně před brankářem tečoval Janoušek a kotouč zapadl přesně mezi betony. O dramatizaci závěru utkání se postaral v 56. minutě Dostál, který po rychlé kombinaci ve třetině i přes faul domácího hráče dokázal zakončit a snížil na 5:4. Na víc jsme ale přes veškerou snahu již nedosáhli.

Dovětek jako reakce na článek na webu HC Náchod.
V závěru utkání došlo k faulu hráče Kostky, kdy ve snaze o zastavení hráče Macháně u mantinelu na modré čáře došlo ke střetu koleny. Jednalo se o zákrok vyplývající ze hry a rozhodně bez úmyslu jakkoliv zranit soupeře. Pokud došlo ke zranění hráče Macháně, jen nám to všem velice líto a přejeme mu brzký návrat na led.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
V první třetině jsme nevyužili žádnou z vypracovaných šancí, naopak jsme po našich chybách dvakrát sami inkasovali. Od druhé třetiny jsme se v koncovce zlepšili a dokázali vyrovnat na 2:2. Bohužel jsme opět svými chybami nabídli domácím získat zpět dvoubrankový náskok, který jsme již zlikvidovat nedokázali. Šancí jsme si během utkání vypracovali dost, ale soupeř byl v proměňování lepší.