Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 15. 1. 2017 od 17:00
5:1

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:4
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Hendrich J., Marša K., Souček D., Junek L., Wolf J., Hubáček J., Dostál P., Drašnar T., Bartoň M., Drašnar J., Bohdanecký J., Dittrich M., Tuček J., Kosina O.

HC Jičín
Pivrnec - Buchar, Mikolášek, Artl, Bým, Brzák - Kysela, Nový, Mizera, Klaban, Němec, Hloušek, Vondráček, Žďárský, Borovec, Abel

Důležité vítězství, které nás posunulo do play-off

Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a již ve 3. minutě se dočkali první branky v jičínské brance. Za brankou vybojoval Dostál kotouč a poté ho předložil na levý kruh pro vhazování volnému Hornyšovi, který Pivrnce prudkou střelou překonal. Ihned po vhazování se do brejku dostal T. Drašnar, ale tentokrát zasáhla lapačka hostujícího brankáře. Hostující tým se do utkání dostal zásluhou první přesilové hry, ale Petrů všem atakům odolal. Ve 13. minutě vybojoval kotouč ve třetině Bohdanecký, byl faulován, ale přesto se dokázal prodrat do zakončení a podruhé překonal Pivrnce. Ve 20. minutě jsme zamkli hosty v jejich třetině, Hubáček si zpoza branky vyjel do zakončení, ale střelu zastavila tyčka.
Ve druhé třetině jsme pokračovali v soustředěné hře se snahou vycházet ze zabezpečené obrany. Hosté opět hrozili převážně v přesilových hrách. Kontaktní branku ale vstřelili v okamžiku ukončení svého vlastního oslabení, když se z dorážky prosadil Vondráček a snížil na 2:1. Následně byl vyloučen další hostující hráč a z této přesilovky jsme získali opět dvoubrankový náskok, když po pasu na útočnou modrou našel Wolf do druhé vlny Bartoně a ten bez přípravy trefil přesně horní růžek hostující branky. Za nedlouho jsme byli posláni do tří, ale hostující tým tuto výhodu proměnit nedokázal, v největší šanci se střela hostujícího hráče otřela o horní tyčku domácí branky a o zbytek se postarala obrana v čele s brankářem.
V závěrečné třetině jsme opět hráli poctivě do obrany a aktivně v útočném pásmu. Tím jsme eliminovali hostující snahu o změnu stavu a poté co se po závaru ve třetině prosadil mezi kruhy volný Dittrich a zvýšil v 52. minutě na 4:1, hosté již víceméně rezignovali a zbytek zápasu byl plně v naší režii. V 55. minutě se podruhé v zápase trefil Bartoň, stačilo mu nastavit hokejku do střílené nahrávky před branku v podání T. Drašnara po rychlé a přesné kombinaci v útočné třetině. V 56. minutě měl další branku na své holi Kostka, ale zcela volný mezi kruhy mířil příliš přesně a trefil spojnici tyček. Zasloužené vítězství, které znamená jistou bojů v play-off.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
V utkání jsme odvedli poctivý výkon. Dařilo se nám v obranné třetině pokrývat hostující útočníky a nepouštěli jsme je do vyložených šancí. V závěrečné třetině jsme po brance na 4:1 již důležité vítězství pouze kontrolovali a v součtu s dalšími výsledky mohli po závěrečném hvizdu oslavit postup do play-off.