Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 8. 1. 2017 od 17:00
6:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:5
Střelba: 29:39
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

Stadion Nový Bydžov

Veselý - Vosyka, Mádle, Novák, Myslivec, Suchánek - Kubišta, Kozák, Šimůnek, Špaček, Postolka, Nedbal, Menyhárt, Matouš, Fiala, Chára

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Seidl T., Kostka V., Hendrich J., Junek L., Souček D., Hornyš P., Bartoň M., Hubáček J., Dostál P., Bohdanecký J., Drašnar T., Šeda V., Tuček J., Drašnar J., Erban Z.

Nepovedená závěrečná část nás připravila o bodový zisk.

V úvodu utkání jsme bez úhony přestáli oslabení a poté se v 5. minutě dostali do vedení. Souhru první pětky zakončoval mezi kruhy volný Bartoň přesně mezi nohy brankáře Veselého. V dalším průběhu se oba týmy dostaly do několika šancí, ale bez využití. Nejblíže k brance měl v 18. minutě Hubáček, kdy po rychlém výpadu a přečíslení s Bartoněm zakončoval pouze do levé tyčky domácí branky. V 19. minutě zůstal po vhazování v útočné třetině u pravé tyčky volný Erban a dokázal Veselého překonat.
Také ve druhé třetině pokračoval vcelku vyrovnaný boj s řadou oboustranných šancí. Ve 25. minutě vstřelil Vosyka kontaktní branku, když byl před brankovištěm důraznější než hostující obránce. Na sklonku 26. minuty jsme si vzali dvoubrankový náskok zpět, rychlou kombinaci prvního útoku ve třetině zakončoval Hubáček. V polovině utkání domácí tým proměnil přesilovou hru, kdy rychlou kombinaci dokončil tečí na brankovišti Menyhárt. Do konce třetiny již žádná branka nepadla a to hlavně zásluhou, že měli brankáři dobře postavené tyčky. Nejdříve si zpoza branky vyjel Hubáček, ale trefil pouze spojnici tyček Veselého branky. Poté zase Lochmana zachránila horní tyčka po Chárově střele a do třetice se o tyčku otřela Junkova střela v přesilovce ve 40. minutě.
Do závěrečné části již nenastoupil Hendrich, ale to vůbec neomlouvá naši hru a spoustu chyb v této části. Místo zodpovědné obrany středního pásma jsme často propadali a nechávali domácí hráče jezdit do rychlých přečíslení a protútoků. Hned ve 43. minutě po jednom takovém přečíslení vyrovnával Menyhárt. Ve 49. minutě si při signalizované výhodě s hostující obranou pohrál Kubišta a po objetí branky zasunoval do opuštěné branky a strhl tak vedení na domácí stranu. V 52. minutě se střelec Kubišta trefil podruhé, kdy po rychlém protiútoku z vlastní třetiny zůstal zcela volný mezi kruhy a odtud se většinou nemýlí. V 56. minutě jsme opět inkasovali po chybě v obraném pásmu, kdy zůstal bez dozoru na levém kruhu Kozák a trefil se přesně do horního růžku. V 57. minutě byl vyloučen domácí hráč, vzali jsme si oddechový čas a početní výhodu zvýraznili odvoláním brankáře. Již po 6-ti vteřinách jsme toto zúročili ke snížení, Kostka od modré mířil přesně k tyčce domácí branky. V 59. minutě se nám tato možnost naskytla opět, ale tentorát již domácí obrana v čele s brankářem Veselým další dramatizaci nepřipustila a naopak měli domácí hráči několik šancí trefit opuštěnou branku. Ve čtvrtém okresním derby jsme tak poprvé vyšli naprázdno.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Dobře rozehrané utkání jsme ztratili po svých hrubých chybách v poslední třetině, kterou jsme prohráli 1:4. Nezbývá než soupeři pogratulovat k vítězství a připravit se na další důležité boje, které na nás čekají. Hlavně se ale musíme vrátit k poctivé a zodpovědné hře se kterou jsme získávali body.