Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 21. 12. 2016 od 18:00
4:6

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:4(navíc Vondrlík OT)
Střelba: 30:30
Přesilovky: 0:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

BK Nová Paka

Dressler (17. Škop) - Štěpán, Spal, Kulhánek, Pour - Zvolenský, Šrejma, Šuvara, Vondrlík, Bernard, Hloušek, Nádvorník, Hric, Krsek, Tatar

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Souček D., Kostka V., Dittrich M., Marša K., Drašnar J., Bohdanecký J., Wolf J., Dostál P., Drašnar T., Bartoň M., Šeda V., Kosina O., Tuček J., Erban Z.

Cenné vítězství v Nové Pace v posledním kalendářním zápase

Do posledního utkání v kalendářním roce jsme šli v okleštěné sestavě, ale s touhou vybojovat nějaký bod na horké novopacké půdě. V úvodu utkání se hrál oboustraně opatrný hokej ze zabezpečené obrany. Mírně aktivnější domácí tým jsme zaskočili rychlým výpadem z obrany, kdy přečíslení 2 na 1 na sebe vzal Kosina a střelou do horního růžku otevřel skóre. Poté jsme se dopustili faulu a dopřáli domácímu týmu výhodu přesilové hry. Ti z této výhody srovnali stav na 1:1, po střele od modré se na brankovišti prosadil Hric. Ve 13. minutě jsme si vedení vzali zpět, když střelou zpoza obránce překvapil brankáře Dresslera Wolf. Za dvě minuty jsme měli dvoubrankový náskok po akci prvního útoku, kdy volný kotouč uklízel do prázdné branky Bohdanecký. V 17. minutě domácí vystřídali brankáře, do branky šel Škop, ale toho jsme do konce třetiny moc neprověřili.
V prostřední části pokračoval vcelku vyrovnaný boj, kdy se domácí tým dostával do hry hlavně v přesilovkách. Nejdříve jsme bez úhony přestáli dlouhé čtyřminutové oslabení, poté několik hraničních zákroků na obou stranách nebylo potrestáno. Po dalším našem vyloučení, v okamžiku když se vyloučený hráč vracel do hry se domácí tým prosadil podruhé. Střelu od modré nešťastně tečoval bránící hráč tak, že kotouč zapadl za záda brankáře Petrů. Ve 38. minutě využil domácí tým další přesilovku po střele Kulhánka od modré, který využil zacloněný výhled brankáře. Ihned po rozehrání domácí tým propadl ve středním pásmu a přečíslení 2 na 1 využil Tuček, když bekhendem dorazil svoji střelu a strhl vedení opět na naši stranu.
V závěrečné třetině jsme vycházeli ze zabezpečené obrany a často se dostávali do rychlých výpadů a přečíslení. Řadu těchto šancí jsme ale nedotáhli do konce, nebo zasáhl Škop. Ve 49. minutě jsme zachytili domácí vyhození ze třetiny a následně Erbanovu střelu z vrcholku kruhu tečoval Bartoň mimo dosah brankáře. Tentokrát to byli ale domácí, kteří ihned po rozehrání skórovali. Skákavý kotouč před brankou doslova došťoural za čáru Vondrlík. V 55. minutě si z pozice obránce sjel na kruh J. Drašnar, ale jeho střela pouze orazítkovala horní tyčku domácí branky. V 57. minutě se nám naskytla možnost definitivně rozhodnout utkání při dlouhé přesilovce 5 na 3, ale proměnit ji v uklidňující branku se nám nepovedlo. V 59. minutě se domácí hráč opět provinil a otupil tak očekávaný závěrečný nápor a pokus o vyrovnání. Co se ale stalo v poslední minutě, to se jen tak nevidí. Nejdříve jsme se sami zbytečně připravili o pásmo a po vhazování ve vlastní třetině si osamocený Marša rukou zpracoval vysoký kotouč. Je na posouzení rozhodčího jak toto rozhodne. Zde nikdo nepískne a následně jedou dva naši hráči na osamoceného brankáře, ten ale úmyslně doslova zahodí svoji branku. Normálně je to technická branka, ale tady dostalo 2 minuty naše mužstvo za sevření kotouče. Že ve nastalé mele domácí hráči vyhrožují a nadávají rozhodčímu, včetně napadení a celé to zůstane bez povšimnutí je záhadou. V samotném závěru utkání ještě při hře bez brankáře ustanovil konečné skóre Dostál.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Vzhledem k postavení obou mužstev v tabulce se dalo očekávat velmi těžké utkání, jelikož oba týmy potřebovaly z posledního letošního utkání vydolovat co nejvíce bodů. Důležité bylo, že jsme v utkání ani jednou neprohrávali a rychle odpověděli na vyrovnání soupeře další brankou. Děkuji všem hráčům, jak utkání zvládli i přes potíže se sestavením zadních řad. Od poloviny utkání jsme měli k dispozici pouze 3 stabilní obránce. Škoda, že závěr utkání někdo nenatočil na video, dalo by se promítat na seminářích rozhodčích, nebo alespoň v silvestrovském pořadu. Přeji tímto všem klidné prožití Vánoc a hlavně hodně zdraví v novém roce 2017.