Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 18. 12. 2016 od 17:00
3:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:4(navíc Karlík OT)
Střelba: 48:28
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Petrů T., Souček D., Kostka V., Hendrich J., Marša K., Dittrich M., Junek L., Wolf J., Bartoň M., Dostál P., Drašnar J., Drašnar T., Šeda V., Tuček J., Kosina O., Kudr J., Bohdanecký J.

HC Dvůr Králové n.L.
Čáp (31. - 36. Kozák) - Daňo, Hamerský, Karlík, Mišinec, Vitebský, Zákravský - Filip, Fořt, Háze, Ježek, Lelka, Polák, Rychtera, Sedláček, Szakal, Vacek, Veselý, Zmítko

Ztrátu z úvodu utkání jsme již nedohnali

Úvod utkání se nám hrubě nepovedl, hosté byli pohyblivější a hlavně důraznější před brankami. Po vyhraném souboji u hrazení se kotouč dostal před Lochmana a hostující Filip z dorážky otevřel skóre utkání hned ve 2. minutě. Také druhá branka padla z předbrankového prostoru, Szakal dorazil střelu Vitebského od modré. A aby toho nebylo málo, tak hned v další minutě tečoval Polák střelu od modré mimo dosah Lochmana a v 6. minutě svítil na ukazateli stav 0:3. Teprve potom jsme začali také my ohrožovat Čápa v hostující brance, ale ten působil velmi jistě. Jak málo stačí Dvorským ke vstřelení branky demonstrovali v 15. minutě, kdy do střílené nahrávky nastavil hůl Ježek a kotouč zapadl přesně do horního růžku branky.
Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb a důraz a začali více zaměstnávat hostujícího brankáře. Čáp ale pokračoval ve spolehlivém výkonu a likvidoval jeden domácí pokus za druhým. Pohodlné vedení v polovině utkání vedlo hostující střídačku ke změně v brankovišti, kdy Čápa vystřídal Kozák a také odstoupil lehce zraněný Fořt. Ve 34. minutě byl vyloučen hostující Veselý a přesilovku využil ke snížení Bartoň, když se trefil z levého kruhu do horního růžku. Ve 36. minutě po výpadu ze středního pásma nachytal Dostál brankáře Kozáka svojí střelou od mantinelu a snížil na 2:4. Hosté opět vystřídali brankáře a do branky se vrátil Čáp. Ve 39. minutě také hosté využili přesilovou hru, Veselého střelu od modré neudržel v lapačce Lochman. V poslední minutě jsme dokázali do té doby bezchybného Čápa také překonat, po střele od modré s tečí uklízel do prázdné branky Wolf.
Do závěrečné třetiny nastoupil do domácí branky Petrů a několika zákroky držel stále naději na dobrý výsledek. Ve 45. minutě při hostující přesilovce mu pomohla i horní tyčka, ale stejnou dávku štěstí si vybral při teči T. Drašnara i hostující brankář ve 46. minutě. Ke snížení jsme nedokázali využít ani dvojnásobnou přesilovku ve 48. minutě a ani několik brankových příležitostí při následné hře v plném počtu. V 58. minutě se nám ještě naskytla výhoda přesilovky, po odvolání brankáře 6 na 4, ale překonat výborného Čápa se nám již nepodařilo. Za zaznamenání stojí i přiznání brankáře k teči ve vypjatém závěru, kdy se nesnažil získat výhodnější vhazování pro svůj tým, hezké gesto fair-play.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
O vývoji rozhodla první část utkání, kdy favorizovaný soupeř využil našeho malého pohybu a důrazu před brankou a utekl na rozdíl čtyř branek. Od druhé třetiny jsme se zvedli a byli jsme aktivnější, důraznější a i v pohybu jsme se soupeři vyrovnali. Bohužel dohnat ztrátu z první třetiny se již nepovedlo ani při hře 6 na 4 v závěru utkání.