Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 11. 12. 2016 od 17:00
3:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:2:4
Střelba: 34:42
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Jičín

Pivrnec - Buchar, Najman, Soukup, Mikolášek, Artl, Chaloupka, Zörkler - Weiss, Kollman, Vajsejtl, Kysela, Nový, Mizera. Klaban, Němec, Hloušek, Žďárský, Borovec

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Junek L., Kostka V., Souček D., Hendrich J., Dittrich M., Wolf J., Hubáček J., Dostál P., Drašnar T., Bartoň M., Šeda V., Tuček J., Drašnar J., Kudr J.

Šťastná trefa v závěru utkání přinesla tři body

Do důležitého utkání jsme vstoupili aktivně a domácí tým nepouštěli moc do zakončení. Naopak jsme častou střelbou zaměstnávali Pivrnce v domácí brance. Do vedení jsme se dostali v 8. minutě po závaru ve třetině, kdy Bartoňův bekhendový pokus vyrazil Pivrnec před sebe a dorážkou se prosadil Šeda. V dalším průběhu se domácí tým snažil hrát na brejky ze zabezpečené obrany, ale také my jsme se snažili vyvarovat chyb v obraně. Bohužel jednu jsme v obranné třetině vyrobili a tu domácí kapitán Weiss ihned využil se srovnání na 1:1. Jinak se ale brankové příležitosti počítali spíše na naší straně, ale nepřesná koncovka, nebo zákrok Pivrnce znamenal vyrovnaný stav po první třetině.
Ve druhé třetině domácí tým přidal a začal více zaměstnávat Tomáše Petrů v hostující brance, ten ale několik ošemetných střel a závarů dokázal vždy vyřešit. Také Pivrnec dokázal vyřešit několik brankových příležitostí na naší straně a dlouho tak oba brankáři vítězili nad střelci. Překonat brankáře tak dokázal až ve 39. minutě Šeda, kdy jeho bekhendový pokus na lapačku zpoza obránce překvapil domácího brankáře.
V závěrečné části se obraz hry moc nezměnil, oba týmy vycházely ze zabezpečené obrany a také se snahou dostat se do zakončení. Oba brankáři ale působili jistě a střelecké pokusy bezpečně likvidovali. V polovině třetiny jsme přestáli oslabení 3 na 4, ale krátce poté co se opět hrálo v plném počtu, tak se kotouč odrazil k volnému Borovcovi a ten u levé tyčky uklízel do poloopuštěné branky. V dalším střídání jsme si vedení vzali zpět, po vybojovaném souboji u hrazení našel Tuček volného Kudra u modré a jeho střelu tečoval obránce mimo dosah Pivrnce. V 54. minutě domácí opět srovnali stav, když využili naše zaváhání po nahození kotouče do třetiny a po rychlé kombinaci zakončoval Nový. Rozhodující okamžik zápasu přišel v 59. minutě, kdy Jakub Drašnar od červené čáry nahodil kotouč na domácí branku a ten k překvapení všech proklouzal mezi betony brankáře za čáru. V samotném závěru domácí zkoušeli hru bez brankáře, ale nepřesnou rozehrávkou se připravili sami o pásmo.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
V úvodní třetině jsme měli více brankových příležitostí, ale nedokázali jsme je proměnit a inkasovali lacinou branku. Od druhé třetiny to bylo naprosto vyrovnané utkání které v závěru rozhodla šťastná branka z poloviny hřiště. Oba týmy se vyvarovali zbytečných faulů a ve slušně hraném utkání vycházely ze zabezpečené obrany, přesto s řadou brankových příležitostí a šťastným koncem pro nás.