Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 16. 11. 2016 od 18:00
7:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:1
Střelba: 48:30
Přesilovky: 0:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Náchod

Mertlík - Plíhal, Novák, Pánek, Suk, Komárek, Verner - Havrda, Janoušek, Macháň, Ježek, Kodym, Valášek, Škoda, Hlavatý, Zeman, Leeder

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Seidl T., Kostka V., Souček D., Junek L., Bohdanecký J., Bartoň M., Dostál P., Drašnar J., Kosina O., Šeda V., Vik J.

Oslabená sestava statečně bojovala na ledě favorita

Zápas měl překvapivý úvod, když jsme hned z první střely zaskočili favorita utkání. Na pravém mantinelu se uvolnil Šeda, dostal čas si najet do střelecké pozice a z pravého kruhu zamířil přesně nad rameno Mertlíka. V 7. minutě domácí vyrovnali, po závaru ve třetině se Janouškovo nahození zpoza branky odrazilo od brusle bránícího hráče přímo do branky Petrů. Za minutu jsme šli opět do vedení po rychlém výpadu ze středního pásma a přečíslení, kdy Dostál vleže dorážel do prázdné klece. Domácí častou střelbou zaměstnávali brankáře Petrů, ale ten odolával.
V úvodu druhé třetiny jsme přestáli oslabení a poté opět udeřili. Rychlý výpad z vlastní třetiny a přečíslení využil Dostál střelou k pravé tyčce Mertlíka. Ve 28. minutě jsme nedokázali dostat kotouč z obranné třetiny a Valášek se z levého kruhu trefil přesně do horního růžku. Vcelku logicky měli domácí střeleckou i herní převahu, ale do žádných vyložených šancí jsme je dobrou hrou ve středním a obranném pásmu nepouštěli.
Jednobrankový náskok do třetí třetiny byl slibný, ale s ubývajícími silami bylo zřejmé, že nás čeká ještě perná dvacetiminutovka. Ve 42. minutě se do útoku vydal Bohdanecký a střelou zpoza obránce nachytal Mertlíka v nedbalkách - 2:4. Ve 46. minutě domácí využili přesilovou hru a snížili na 3:4, po zablokované střele před brankářem se nejrychleji zorientoval Janoušek. V 50. minutě jsme hrou v šesti nabídli domácímu týmu další přesilovku, a ti touto nabídkou nepohrdli a tečí střely od modré srovnali stav. Bohužel do rozhozené obrany ihned po vhazování na středovém kruhu vlétli Ježek s Kodymem a druhý jmenovaný dorážel do prázdné. V 55. minutě jsme pod tlakem opět nedokázali dostat kotouč za modrou čáru a Janoušek skrze clonící hráče završil hattrick. V 58. minutě zůstal za obránci na modré najetý Macháň a svůj výpad s patřičnou dávkou štěstí proměnil. V samotném závěru využil přečíslení Šeda a upravil na konečných 7:5.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Na ledě favorita jsme sehráli v oslabené sestavě vcelku povedené utkání. Do 50. minuty jsme drželi i naději na dobrý výsledek, ale poté co se domácí proměněním dvou přesilovek v rychlém sledu za sebou dotáhli, tak bylo otázkou času kdy nám dojdou síly. Všem hráčům bych chtěl ale poděkovat za předvedený výkon a vůli s jakou k zápasu přistoupili.