Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 19. 10. 2016 od 18:30
6:7

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:6
Střelba: 37:38
Přesilovky: 3:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Jičín

Beneš - Mikolášek, Artl, Chaloupka, Bým, Zorkler, Houser - Weiss, Kollman, Vajsejtl, Kysela, Nový, Mizera, Klaban, Němec, Chvalovský, Vondráček, Žďárský, Borovec, Boček

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Petrů T., Hendrich J., Kostka V., Seidl T., Marša K., Hornyš P., Junek L., Wolf J., Hubáček J., Dostál P., Drašnar J., Drašnar T., Kudr J., Souček D., Dittrich M., Kosina O.

Od Řáholce dva body za výhru po nájezdech

V úvodu utkání se domácí tým dostal do tlaku a vynutil si i první přesilovku a gólovou šanci. V 5. minutě se objevil osamocený hráč v prostoru mezi kruhy a Lochmana zachránila levá tyč. Z protiakce se do tyče trefil od modré i Kostka. V 6. minutě šli domácí do vedení, když se z bekhendu přesně k tyčce trefil volný a nikým neatakován Vondráček z pravého kruhu pro vhazování. V 17. minutě jsme proměnili přesilovku a vyrovnali na 1:1, střelu Kostky těsně před brankářem tečoval Wolf. Poté byli krátce po sobě vyloučeni hráči na obou stranách a v okamžiku kdy se vyloučený Dittrich vracel na led, tak se před Beneše dostal Junek a prostřelil ho mezi betony. V poslední minutě se na brankovišti prosadil Dostál a zvyšoval na 1:3.
Úvod druhé třetiny nic nenapovídal o přestřelce ke které se schylovalo. Ve 26. minutě zachytil Kudr u mantinelu rozehrávku domácího brankáře Beneše a než se gólman stihl vrátit do branky, tak již ho lovil ze sítě - 1:4. Ve 28. minutě jsme nabídli domácímu týmu výhodu přesilové hry a ti tuto nabídku využili Mikoláškem ke snížení na 2:4, ne moc prudkou střelou, ale jemná teč bránícího hráče rozhodla, že Lochman nestihl zareagovat. Jičín se tímto dostal do zápasu a začal nás přebruslovat, čímž si vynutil fauly. Po jednom takovém vyloučení jsme nestihli dostřídat a vzniklý závar proměnil přes clonící hráče střelou Vondráček. A stejný scénář byl i při vyrovnávací brance na 4:4. Po vyloučení, které jsme přestáli, nahodil domácí hráč vysoký kotouč směrem na branku, kde se se štěstím odrazil od Vondráčka za záda Lochmana. To už i na něho bylo moc a v hostující brance ho nahradil Petrů. Než se ale stihl alespoň trochu zahřát, tak inkasoval. Snadnou dorážkou do prázdné využil přečíslení Klaban. A za pár vteřin další akce domácích skončila obdobně, rychlý výpad do třetiny a přečíslení statické obrany využil Nový - 6:4. Naději do závěrečné třetiny přinesla akce z poslední minuty, kdy z brankoviště dorážel Dostál.
Po bláznivých dvou třetinách byla ta třetí již o poznání klidnější. Oba týmy vycházely ze zabezpečené obrany a se snahou nevyrobit chybu. V několika závarech na obou stranách vítězili nad střelci oba brankáři a tak se stav dlouho neměnil. Až v 56. minutě jsme dokázali vyrovnat, když přesilovku využil Kostka. Nejdříve mu střelu zablokoval domácí hráč, ale opakovaný pokus přes clonící hráče zapadl přesně do horního růžku Benešovi branky. V závěru domácí nevyužili výhodu přesilové hry a tak se šlo do prodloužení.
V prodloužení si oba týmy vypracovaly několik náznaků šancí, ale bez využití. Následné samostatné nájezdy otevřel neúspěšně Wolf, ani domácí Borovec Tomáše Petrů nepřekonal. Ve druhé sérii uspěl svým bekhendovým blafákem Hubáček, na tento pokus chtěl odpovědět Boček, ale jeho střelu zastavila tyčka. Rozhodnou tak mohl Dostál, ale toho Beneš vychytal. Vyrovnat tak musel Nový, ale to mu Petrů nedovolil a pokus mezi nohy pokryl. Druhý bod tak putuje pod Oreb.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Do stavu 4:1 jsme dodržovali stanovenou taktiku. Poté jsme přestali bruslit, z toho pramenily naše fauly a soupeře jsme tím dostali do hry. Ten toho využil nejen ke srovnání stavu, ale v tu dobu jsme sebevědomého soupeře nedokázali zastavit a rázem jsme prohrávali o dvě branky. Na konci druhé třetiny jsme vstřelili důležitou kontaktní branku. Ve třetí třetině se vedl taktický souboj, kdy oba týmy vycházely z poctivé obrany. Podařilo se nám vyrovnat z přesilovky až v závěru třetiny a nakonec jsme získali i druhý bod za vítězné nájezdy. Za třetí část a prodloužení si všichni hráči zaslouží pochvalu za nasazení a bojovnost.