Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 12. 10. 2016 od 18:00
4:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:7(navíc Kozák 5+OK)
Střelba: 38:29
Přesilovky: 2:1
Oslabení: 0:1

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Dittrich M., Kostka V., Seidl T., Marša K., Hornyš P., Souček D., Drašnar J., Hubáček J., Dostál P., Wolf J., Drašnar T., Kudr J., Bohdanecký J., Kosina O., Šeda V.

Stadion Nový Bydžov
Veselý - Vosyka, Kropáč, Mádle, Kubišta, Kozák, Šimůnek, Špaček, Postolka, Nedbal, Brádler, Menyhárt, Myslivec, Jebavý, Matouš, Kozák, Černý

V okresním derby rozhodla druhá třetina o zisku bodů pro domácí tým

Úvod utkání přinesl poměrně rychlý hokej, ale z obou stran opatrný a ze zabezpečené obrany. Do první větší šance se dostal v 7. minutě po naší chybě bydžovský hrající trenér Kubišta, ale i když už takřka Lochmana překonal, tak kotouč za brankovou čáru nedoklouzal. V 11. minutě jsme hráli první přesilovou hru, ale po naší chybě na modré čáře ujel do brejku Kozák a svůj výpad zakončil povedeným blafákem. Na sklonku této přesilovky se krásně uvolnil Wolf, ale hostujícího brankáře Veselého nepřekonal. V 16. minutě se při signalizované výhodě hosté dostali do dvoubrankového náskoku, když Černý bekhendovým pokusem překvapil Lochmana.
V nástupu do druhého dějství jsme dohrávali další přesilovku a 1 vteřinu po jejím skončení se přesně do horního růžku branky trefil od modré Seidl. Ve 23. minutě se dostal až před brankáře Veselého Tomáš Drašnar, kotouč asi dotlačil s přispěním obránce i za brankovou čáru, ale tento sporný okamžik pan rozhodčí jako regulérní branku neuznal. V té samé minutě byl vyloučen na 5 minut a do konce zápasu hostující kapitán Kozák. Ve 30. minutě se z rohu uvolnil Šeda, ale jeho následný pokus zastavila tyčka hostující branky. Ve 32. minutě se prosadila bratrská dvojice Drašnarů, ale dorážku Jakuba do prázdné branky zastavil faulem hostující obránce. Tento faul jsme potrestali vyrovnávací brankou, když do přesné a tvrdé nahrávky Dostála nastavil hůl Wolf. Za další minutu jsme se dostali do vedení, když přečíslení v útočné třetině využil Seidl ranou z první z pravého kruhu. Další vyloučení bydžovského hráče jsme využili ke vstřelení čtvrté branky, to po střele Marši od modré dorážel na brankovišti do prázdné Dostál.
Začátek třetího dějství přinesl dvě dobré šance střelci čtvrté branky, ale nejdříve mu při zakončení sjel puk z čepele a v další šanci hosty zachránil Veselý. Poté jsme nabídli hostům výhodu dvojnásobné přesilové hry, ti krátce po návratu prvního vyloučeného střelou skze clonící hráče tuto výhodu využili ke snížení na 4:3. Na drama do závěru bylo zaděláno. Hosté se snažili o vyrovnání a častou střelbou zaměstnávali Lochmana v domácí brance. Ten ale všechny pokusy likvidoval a jelikož i Veselý na druhé straně předvedl několik dobrých zákroků, tak se stav neměnil. Ke změně stavu již nevedla ani závěrečná power-play hostujícího celku.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
V první třetině to bylo vyrovnané utkání, ale naše dvě hrubé chyby rozhodly o dvoubrankovém vedení hostujícího týmu. Po vstřelení kontaktní branky na 1:2 jsme zatlačili soupeře do obrany. Dobře jsme pracovali ve středním pásmu, kde jsme získávali důležité kotouče a chodili do rychlých útoků ze kterých se nám podařilo vstřelit další tři branky. V závěrečné třetině jsme bohužel v oslabení inkasovali a utkání si zkomplikovali. Bojovností a dodržováním pokynů jsme ale závěrečnému tlaku soupeře odolali a získali tři důležité body.