Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 9. 10. 2016 od 17:00
6:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:9:8(navíc Dittrich OT+OK)
Střelba: 44:44
Přesilovky: 2:3
Oslabení: 0:1

Sestavy

HC Wikov Hronov

Mahdal - Podzimek, Mlateček, Meier, Franců, Štelcig, Dostál - Petr, Fišer, Glos, Knížek, Dudadík, Mašek, Jurča, Vítek, Exner, Perutek, Valtar

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Lochman P., Hendrich J., Kostka V., Seidl T., Marša K., Junek L., Souček D., Drašnar J., Hubáček J., Dostál P., Bohdanecký J., Drašnar T., Šeda V., Tuček J., Kosina O., Dittrich M.

Z hronovského ledu vezeme první bod do tabulky KLM

V úvodu utkání se nám naskytla výhoda přesilovky a tu jsme bleskově využili, když střelu od modré tečoval před brankou Hendrich. Ve 4. minutě se ocitl sám před brankářem Mahdalem Hubáček, ale zamířil pouze do betonu domácího brankáře. V 7. minutě bylo srovnáno na 1:1, když si nešťastně srazil kotouč za brankovou čáru Seidl. Domácí tým se do vedení dostal ve 14. minutě, když využil přesilovku 5 na 3, těsně před brankářem Petrů tečoval kotouč Jurča. V 18. minutě byl trochu přísně vyloučen Dittrich, za protesty byl poslán předčasně pod sprchu a navíc domácí hráči nabídnutou výhodu využili ke vstřelení třetí branky, po nahrávce zpoza branky střílel přesně Perutek.
V nástupu do druhé třetiny jsme dohrávali přesilovku, Hendrich sice dostal kotouč za brankovou čáru, jeho volejbalová smeč ale platit nemohla. Ve 24. minutě ujel do brejku Šeda, ale jeho pokus zneškodnil Mahdal. V další minutě jsme byli opět posláni do tří a tuto výhodu zužitkoval domácí Petr, který prostřelil z levého kruhu Tomáše Petrů a zvyšoval již na 4:1. Poté přišla série vyloučení také na domácí straně, ale v největší šanci trefil Junek pouze tyčku domácí branky. Našeho útlumu navíc využil ve vlastním oslabení Perutek, který vybojoval na modré kotouč a poté předložil střílenou nahrávku na tečujícího Podzimka, který překonal vystřídavšího Lochmana. Alespoň záblesk naděje přinesla 39. minuta, když Hubáček pro sebe vyhrál vhazování v útočné třetině a poté střelou pod horní tyčku snižoval na 5:2.
Třetí třetina byla ve znamení našeho trvalého tlaku a velké snahy ještě se stavem něco udělat. O zápletku se postarali bratři Drašnarovi. Nejdříve mladší Tomáš při signalizované výhodě projel celým hřištěm nikým neatakován a svůj výpad zakončil brankovou střelou. V 50. minutě potrestal další faul domácího hráče Jakub, který Mahdala překonal z levého kruhu pro vhazování. Čtyři minuty před koncem bylo srovnáno, po nahození do třetiny Dostál vybojoval kotouč za domácí brankou a poté Hubáček překvapil Mahdala svým bekhendovým pokusem. V samotném závěru této třetiny ještě pan rozhodčí nabídl domácímu týmu výhodu dvojnásobné přesilovky, ale tu jsme přestáli bez úhony.
V prodloužení byl o něco aktivnější domácí tým, ale s několika pokusy si Lochman poradil a tak o druhém bodu musely rozhodnout nájezdy. Po lehce groteskním představení místního ledaře se rozjel jako první Tomáš Drašnar, domácího brankáře nepřekonal. Také Dudadík brankáře nepřelstil. Ve druhé sérii neuspěli se svými pokusy ani Hubáček, a ani Vítek na domácí straně. Další nájezdník Marša také neuspěl a tak měl rozhodnutí na své holi Petr. Ani on ale skórovat nedokázal. V pokračování nájezdů se jako první trefil domácí Dostál, vzápětí ho napodobil třebechovický Petr Dostál a vyrovnal. V páté sérii se přesně do volného místečka v postoji Lochmana trefil Fišer a protože Dostálovo zakončení skončilo v lapačce domácího brankáře, tak druhý bod zůstal na domácím ledě.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Po dvě třetiny jsme byli jako spící panny, za což nás domácí tým potrestal a vcelku zaslouženě byl ve vedení. Ve třetí třetině jsme se konečně vzbudili a začali hrát hokej, kterým jsme se chtěli prezentovat již od úvodu. Nakonec se podařilo alespoň vyrovnat. Samostatné nájezdy jsou loterií a upřímně, za ty první dvě třetiny jsme si asi více nezasloužili.