Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 28. 2. 2016 od 17:00
3:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:2
Střelba: 25:36
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 0:1

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Hendrich J., Kostka V., Seidl T., Marša K., Lochman J., Souček D., Stříteský L., Filip D., Dostál P., Drašnar J., Kosina O., Šeda V., Tuček J., Branda V., Lochman A., Lochman P.

HC Wikov Hronov
Mahdal - Daňo, Podzimek, Luštinec, Mlateček, Procházka, Glos, Rojšl, Knížek, Pahulák, Jurča, Dudadík, Exner, Horáček, Vítek

V závěrečném utkání baráže jsme vybojovali potřebný bod pro záchranu

Do zápasu vstoupily oba týmy velmi opatrně ze zabezpečené obrany. Hosté se dostali do tempa o něco rychleji a v první desetiminutovce měli několik příležitostí, které ale bezpečně likvidoval Lochman v domácí brance. Naše první akce v zápase přišla až v 11. minutě a hned byla branková. Střelu Marši po průniku přes střední pásmo vyrazil Mahdal pouze k Šedovi a ten svůj výpad od modré čáry zakončil povedeným bekhendem. Hosté stav srovnali ve 13. minutě v přesilové hře, když v předbrankovém prostoru dostal chvilku času Pahulák a Lochmana dokázal rychlou střelou překonat. V 16. minutě padli další branky. Nejdříve se po závaru v útočné třetině ujal bekhendový pokus u branky volného Seidla, ale za pár vteřin využil naše propadnutí ve středním pásmu a následné přečíslení 2 na 1 výstavní trefou do horního růžku ex-třebechovický Knížek. V 17. minutě kombinaci na jeden dotek prvního útoku zakončoval Dostál, ale Mahdala ani nadvakrát překonat nedokázal.
V úvodu druhé třetiny se do zakončení přes celé hřiště proháčkoval Branda, ale jeho bekhend skončil pouze na tyčce hronovské branky. Ve 25. minutě jsme měli výhodu přesilové hry, ale byli to hosté kteří se radovali. Kostkovo zaškobrtnutí na útočné modré využil k samostatnému úniku Exner a svůj výpad i dokázal proměnit. Ve 29. minutě se do brejkové situace dostal Adam Lochman, ale v rozhodující chvíli mu puk sjel z čepele a ani nezakončil. Ve 32. minutě dostal nabito na kruhu Marša, ale jeho dělovka pouze orazítkovala horní tyčku za Mahdalem. Ve 35. minutě se do šance dostával Exner, toho zahákoval Branda a po zásluze bylo nařízeno trestné střílení. Lochman se ale pokusem o blafák od Enera překvapit nenechal. Ve 37. minutě byl vyloučen Jurča a již za 10 vteřin jeho návrat uspíšil Drašnar, který dostal prostor v prostoru mezi kruhy. V závěrečné minutě se do šance dostal Branda, ale z blízka nedokázal zvednout kotouč nad položenou hokejku brankáře.
Ve třetí třetině byla na obou týmech vidět evidentní snaha nevyrobit chybu v obraně a neinkasovat, což by mohlo mít fatální následky. Většina střel přišla z uctivé vzdálenosti, se kterými neměli oba brankáři moc starostí. Utkání tak dospělo až do prodloužení. V prodloužení si hned v první minutě najel za záda obrany Jurča, ale jeho střelu zastavila tyč domácí branky. Z následného závaru jsme nedokázali dostat kotouč z vlastní třetiny, obránce Procházka si neatakován najel do střelecké pozice a Lochmana prudkou střelou překonal a rozhodl o zisku druhého bodu pro hronovský tým.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
V závěrečném barážovém utkání si oba týmy byly vědomi důležitosti a vycházely ze zajištěné obrany. Hosté byli po celý zápas mírně aktivnější, ale povedlo se nám potřebný bod na záchranu vybojovat. Po útrapách v průběhu této sezóny alespoň trochu úleva. Po celou sezónu jsme se potýkali s obrovskou marodkou a řadou dlouhodobých zranění klíčových hráčů, a to jak v útoku, tak i v obraně. Přesto měl kádr na víc a při trošce štěstí jsme se mohli nevyzpytatelné baráži vyhnout a zbytečně se nervovat až do úplného závěru. Někdy se dařilo více, někdy méně, ale i tak hráčům za výkony za celou sezónu děkuji a především jménem hráčů a realizačního týmu děkuji všem příznivcům a sponzorům za podporu, které se nám z jejich strany po celou sezónu dostávalo.