Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 24. 2. 2016 od 18:00
3:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:6
Střelba: 31:45
Přesilovky: 0:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

TJ Spartak Nové Město n.M.

Biegl - Reichman, Dostál, Škoda, Dufek, Souček, Lhotský, Prostředník - Mašek, Šejnoha, Bureš, Petr, Vlček, Hrabica, Zelinger, Šimončič, Rejchrt

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Seidl T., Kostka V., Marša K., Hendrich J., Souček D., Lochman J., Dostál P., Filip D., Kudr J., Drašnar J., Bartoň M., Šeda V., Kosina O., Branda V., Tuček J.

V Novém Městě rozhodla až osmá série samostatných nájezdů

Do důležitého barážového utkání vstoupily oba týmy ze zabezpečené obrany se snahou vyvarovat se nějakých chyb v obranné třetině. Do první vážnější šance utkání jsme se dostali ve 4. minutě při rychlém výpadu Dostála se Šedou, bohužel Šeda místo střely do poloprázdné branky hledal opět svého spoluhráče. Zato domácí svoji první vážnější šanci využili v 7. minutě, když jsme propadli v útočné třetině a následně se k dorážce v prostoru mezi kruhy dostal volný Šejnoha a Lochmana propálil. V 9. minutě Seidlova střela od modré pouze olízla tyčku domácí branky. Následně byli vzájemně vyloučeni Souček a Petr a při hře 4 na 4 padli krátce po sobě dvě branky. Nejdříve jsme nedokázali dostat kotouč ze třetiny a střelu Hrabici dorážel do branky Škoda. Za necelou minutu jsme se dostali do přečíslení a kombinaci zakončoval zcela volný Bartoň na levém kruhu střelou z první do poloprázdné klece. Ve 12. minutě jsme se radovali z vyrovnání, ale předčasně, jelikož po závaru prvního útoku ve třetině padla branka již do posunuté branky. V 15. minutě jsme přestáli bez úhony oslabení a poté se do zakončení dostal Marša, ale zblízka Biegla nepřekonal. V 17. minutě se do rychlého výpadu zapojil obránce Seidl a po přesné kombinaci uklízel opět do poloprázdné branky a vyrovnal na 2:2.
Ve druhé třetině žádná branka nepadla i když oba týmy šance měly, ale oba brankáři vše pochytali, nebo se střelci nepotkali s přesnou koncovkou. Ve 23. minutě v přesilovce si najel Filip do pozice mezi kruhy, ale branku netrefil. Také domácí měli hlavně v přesilovkách několik šancí, ale Lochman všechny střely a šance domácích zlikvidoval. Ve 36. minutě si za záda obrany na útočnou modrou najel Šeda, dokázal nahrávku zpracovat, ale jeho forhendový blafák pouze orazítkoval horní tyčku za Bieglem.
Ve třetí třetině jsme v úvodu měli výhodu přesilové hry ve které jsme si vytvořili závar, ale dotlačit kotouč za brankovou čáru se nepovedlo. Přísné vyloučení Kudra ukončilo tuto výhodu a když se domácí hráč vrátil do hry, tak v nastalé početní výhodě domácí tým strhl vedení na svoji stranu, Dostál od modré využil zacloněný výhled brankáře a prostřelil vše co mu stálo v cestě. Ve 47. minutě zachytil domácí vyhození ze třetiny Dostál, jeho střelu vyrazil brankář přímo na hůl Filipa a ten se z vrcholku kruhů trefil přesně do horního růžku branky a vyrovnal na 3:3. V poslední desetiminutovce třetiny jsme měli více ze hry, ale i zásluhou nepřesné koncovky jsme vítěznou branku vstřelit nedokázali. V závěru třetiny jsme krátce po sobě měli dvě výhody přesilových her, domácí tým zamkli ve třetině, ale do žádné brankové příležitosti se nedostali.
Do prodloužení se přenesly tresty ze závěrečné části a tak jsme chvíli viděli hru 3 na 3, stejně jako se hraje nově v NHL. Po návratu hráče z trestné lavice měli domácí výhodu přesilovku 4 na 3, ale tu i zásluhou zákroků Lochmana nevyužili a tak o druhém prémiovém bodě musely rozhodnout samostatné nájezdy. V první sérii se trefil přesně mezi nohy brankáře Biegla Bartoň. Ve druhé sérii vyrovnal blafákem do bekhendu Šejnoha. Následně neuspěli Filip ani domácí Dostál a tak měl možnost rozhodnout Petr Dostál. Provedl vše správně, ale jeho střela pouze orazítkovala horní tyčku branky a drama pokračovalo dále. Branda svůj pokus neproměnil a rozhodnutí měl na holi Šejnoha, jeho střela trefila pouze levou tyčku branky. V páté sérii Bartoň trefil lapačku Biegla a ani Šejnohův pokus prostřelit Lochmana mezi nohy neuspěl. Ani další pokusy nerozhodly, Biegla po Filipově střele zachránila horní tyčka a s pokusem Šimončiče neměl Lochman problémy. V dalších pokusech neuspěl Kostka a ani Hrabica, toho vychytal na brankové čáře Lochman. V osmé sérii si Marša roztáhl Biegla a zakončil střelou mezi nohy. Vyrovnat musel Šejnoha, ale Lochman jeho pokus vyrazil mimo a mohl slavit zisk prémiového druhého bodu.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
V takticky vedeném utkání vycházely oba týmy ze zajištěné obrany se snahou vyvarovat se osudné chyby. I přesto byla vidět řada oboustraných šancí. Dovolím si říct, že jsme byli v první a třetí třetině lepším týmem, ale projevila se opět naše celosezónní bolest v neproměňování šancí. V závěru základní hrací doby jsme nedokázali využít přesilovou hru a v prodloužení touto výhodou pohrdli zase domácí a tak o důležitém druhém bodu rozhodovala loterie samostatných nájezdů, ve které jsme byli šťastnější.