Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 21. 2. 2016 od 17:00
4:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:7(navíc Kostka OT)
Střelba: 27:50
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Opočno

Bláha - Vencl, Řehák, Černík, Bezděk, Jakl, Srpek, Přibyl, Rail, Bury, Serbousek, Škrabal, Vedral, Slezák, Žid, Smola

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Hendrich J., Kostka V., Seidl T., Marša K., Lochman J., Souček D., Špička J., Dostál P., Filip D., Kudr J., Drašnar J., Bartoň M., Šeda V., Stříteský L., Branda V., Tuček J.

Přes střeleckou převahu zbytečná ztráta bodů v Opočně

V úvodu utkání si oba týmy vytvořily po chybách soupeře v obrané třetině šanci, ale oba brankáři bezpečně zasáhli. Do vedení se domácí tým dostal v 9. minutě při signalizované výhodě, na brankovišti se k dorážce dostal Srpek. Za minutu to již bylo o dvě branky, když jsme nedokázali dostat kotouč ze třetiny a volný Řehák mezi kruhy zamířil přesně do horního růžku branky. V 11. minutě se do zakončení řítila dvojice Šeda s Drašnarem, ale ten protlačit kotouč mezi betony Bláhy nedokázal. Ujala se až Kostkova střela v 19. minutě, který se zapojil do rychlého protiútoku a přečíslení využil přesnou střelou z pravého kruhu.
V úvodu druhé třetiny jsme hráli krátce po sobě dvě oslabení a hlavně v prvním případě nás domácí zamkli takřka na celé dvě minuty ve třetině a jen s vypětím všech sil jsme jejich nápor ustáli bez úhony. Ve 29. minutě přišla další trochu nešťastná branka v naší síti, když se kotouč po střele odrazil od dojíždějících hráčů tak, že přeplachtil Lochmana a zapadl do branky. Po této brance jsme výrazně přidali na tempu a svého soupeře začali přehrávat. Dlouho jsme se ale proti spolehlivě chytajícímu Bláhovi nedokázali prosadit. Až v poslední minutě této třetiny se při hře 4 na 4 po vyhraném vhazování ve středním pásmu do zakončení natlačil Dostál a snížil na 3:2.
Závěrečná třetina se hrála takřka stále před brankou domácích. Ve 42. minutě Seidlovo nahození od modré rozezvučelo pouze tyčku domácí branky. Ve 43. minutě byl na vyhozený kotouč přes celé hřiště rychleji za brankou domácí útočník a z následného závaru se střelou z pravého kruhu prosadil Srpek a zvýšil na 4:2. Poté jsme nedokázali proměnit několik náznaků šancí, buď jsme netrefili branku, nebo zasáhl domácí brankář. Až při přesilovce ve 48. minutě jsme dokázali snížit, po Maršově střele těsně mimo se kotouč odrazil před branku k volnému Filipovi a ten neměl problém ho uklidit do prázdné branky. Až do konce třetiny jsme se sice snažili o vyrovnání, ale dostat kotouč za brankovou čáru se již nepovedlo a domácí tým svoji překvapivou výhru ubránil.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Na opočenském nekvalitním ledě jsme neodehráli povedené utkání. Soupeře jsme sice přestříleli, ale štěstí v koncovce nás dnes opustilo a řadu dobrých příležitostí jsme nevyužili. Domácí byli efektivnější a jejich bojovnost slavila úspěch. O setrvání v krajské lize tak bude veden tuhý boj až do posledního zápasu.