Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 17. 2. 2016 od 18:00
4:7

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:2(navíc Dudadík OT)
Střelba: 42:39
Přesilovky: 2:1
Oslabení: 1:0

Sestavy

HC Wikov Hronov

Mahdal - Daňo, Podzimek, Luštinec, Mlateček, Procházka - Fišer, Glos, Rojšl, Knížek, Pahulák, Jurča, Dudadík, Exner, Horáček, Kolář

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Lochman J., Kostka V., Seidl T., Hendrich J., Souček D., Dostál P., Filip D., Kudr J., Drašnar J., Bartoň M., Šeda V., Tuček J., Branda V., Vik J.

Z Hronova vezeme i přes závěrečný výpadek tři důležité body

Úvod zápasu byl ve znamení oboustraně opatrné hry se snahou nevyrobit chybu v obraně. Do první vážnější akce zápasu se vrhl Kostka, který zatáhl kotouč do třetiny, ale následný závar před brankou vyřešil domácí brankář Mahdal. Také první ošemetnou situaci v 9. minutě na druhé straně vyřešil bezchybně brankář. V 11. minutě se Dostál již radoval z branky, ale předčasně, jelikož mu byl odpískán těsný offside a tak branka platit nemohla. Ve 13. minutě měl vedoucí gól na své holi Drašnar, ale sám před domácím brankářem zamířil těsně mimo. V 15. minutě při signalizovaném vyloučení domácího hráče nedokázal Kudr protlačit kotouč skrze betony Mahdala. V nastalé přesilovce jsme otevřeli skóre utkání, když zpoza branky našel Bartoň přihrávkou na přední tyč volného Drašnara a ten se trefil nad rameno brankáře. V 18. minutě měli první výhodu přesilovky také domácí, ze sevření unikl Dostál, ale překonat Mahdala nedokázal a ani následná dorážka Filipa k brance nevedla.
Do druhé části vstoupili domácí ještě s větší útočnou aktivitou a častokrát zaměstnávali Lochmana v hostující brance. Ten hned ve 21. minutě i bez své hole dokázal zlikvidovat dvě nebezpečné střely domácích. Ve 24. minutě již ale nastačil zastavit Horáčkem tečovaný kotouč po prohrané buly ve třetině a následné střele od modré. V následující minutě se k dorážce na brankovišti dostal Vik, ale Mahdal dokázal na brankové čáře gólu zabránit. Ve 29. minutě jsme šli opět do vedení, když před brankou Seidl v první šanci branku těsně minul, ale napodruhé se již trefil přesně. V té samé minutě jsme se radovali znovu po krásné kombinaci a křížné nahrávce přes třetinu, když Dostálovi již stačilo nastavit hůl do této přihrávky. Otřeseným domácím mohl zasadit další ránu opět Dostál ve 35. minutě, když odražený puk před brankou napálil z první, ale orazítkoval pouze horní tyčku domácí branky.
Ve třetí třetině dohrávali domácí přenesenou přesilovou hru a chvilku po jejím skončení dokázal Glos dostat kotouč za záda Lochmana a potrestat tak náš nedůraz při vyhození ze třetiny. Nadále jsme sledovali vcelku vyrovnaný souboj s náznaky šancí na obou stranách a vše důležité se chystalo na závěrečnou desetiminutovku. Vše načala přesná Kudrova teč před brankářem střely od modré po čistě vyhraném vhazování ve třetině v 50. minutě. Poté jsme hráli jedno z dalších oslabení, na modré obral obránce o kotouč Filip a svůj samostatný únik dokázal proměnit a zvýšil na 5:2. V 56. minutě jsme rychle proměnili přesilovku a potrestali i druhé vyloučení domácího hráče. Rychlou kombinaci na jeden dotek zakončoval pod horní tyčku Branda. Stav 6:2 ale netrval dlouho. Rozhodčí pustili hraniční postavení na modré čáře a následoval faul a vyloučení. Tuto přesilovku domácí využili ke snížení na 6:3, když byl Dudadík ponechán bez dozoru najet do střelecké pozice na pravém kruhu a Lochmana prostřelil. Domácí vrhli vše do útoku a v 59. minutě snížili na rozdíl dvou branek, když z levého kruhu úplně volný Pahulák propálil Lochmana mezi nohy. A drama pokračovalo dále. Propadnutí ve střední třetině a rychlý výpad na branku skončil faulem a nařízeným trestným střílením. Pahulák si tentokrát na Lochmana nepřišel a svůj bekhendový blafák zakončil nad branku. V poslední minutě se domácí odhodlali k power-play, na modré se ke koutouči dostal Dostál a následný únik zakončil za útočnou modrou střelou do opuštěné klece. Jednostranně odpískané utkání pod drobnohledem předsedy komise rozhodčích jsme tak dotáhli do vítězného konce.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
V zápase hráči podali poctivý a bojovný výkon, který byl odměněný zaslouženým vítězstvím. Sedm branek na hřišti soupeře se počítá a to řada šancí zůstala nevyužita. Utkání se v náš prospěch převážilo po brance Filipa v oslabení. Dle mého názoru jsme těch oslabení v zápase měli nějak moc, domácí zas tak čistě nehráli. V závěru jsme zbytečně polevili v koncentraci a dovolili zkušeným domácím zdramatizovat samotný konec zápasu, ale i proti 6 hráčům jsme si vítězství vzít nenechali.