Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 10. 2. 2016 od 18:00
7:8

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:6
Střelba: 35:44
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Petrů T., Lochman J., Kostka V., Souček D., Špička J., Dostál P., Filip D., Kudr J., Drašnar J., Bartoň M., Šeda V., Lochman A., Kosina O., Vik J., Branda V.

HC Opočno
Bláha - Burdych, Bury, Černík, Jakl, Přibyl, Rail, Řehák, Serbousek, Škrabal, Slezák, Vedral, Vencl, Žid, Bezděk, Srpek

Po brankové přestřelce bereme v úvodu baráže pouze bod

Vstup do prvního barážového utkání jsme měli raketový. Hned po úvodní buly jsme se vrhli do útoku, za hostující brankou vydolovali kotouč a poté před brankou volný Šeda vymetl horní růžek. Ve 2. minutě hosté nedostali kotouč ze třetiny a kombinaci na jeden dotek zakončil brankově na levém kruhu volný Drašnar. Bohužel hosté také ze své první akce skórovali, když již po 17-ti vteřinách hry od druhé branky prostřelil Lochmana po prohraném vhazování ve třetině opočenský Rail. Hosté vycítili šanci a byli rázem nebezpečnější a pohyblivější. V 10. minutě jsme propadli ve středním pásmu a následná střela Řeháka kousek za modrou zapadla přesně do horního růžku domácí branky. V 19. minutě se hosté ujali vedení, když Bury využil šťastný odraz od zadního mantinelu po střele mimo.
Také vstup do druhé třetiny se nám povedl a již ve 21. minutě jsme vstřelili vyrovnávací branku, když Kudr dobrým napadáním udržel pásmo a Filip z pravého kruhu golfem prostřelil Bláhu v hostující brance. Ve 26. minutě se hosté dostali poprvé na domácí polovinu hřiště a hned z toho byla branka. Nenápadná střela Škrabala zpoza modré čáry po ledě doputovala až do branky Lochmana a tím ukončila jeho účinkování v zápase. Do domácí branky šel Petrů. Ve 28. minutě jsme opět získali kotouč v útočné třetině a po vyjetí zpoza branky chladnokravně zakončil Filip a vyrovnal na 4:4. Ve 39. minutě zavezl Kostka kotouč až do hostující třetiny, tam ho zadovkou posunul na volného Šedu a ten se trefil výstavně do horního růžku branky.
V úvodu třetí třetiny se po závaru na brankovišti dorážkou prosadil Kudr a zvyšoval na 6:4. Klid do závěru mohla přinést v 50. minutě naše přesilovka 5 na 3, ale za celých 90 vteřin jsme si vytvořili jedinou pořádnou brankovou šanci. V té ale Kostka trefil pouze spojnici tyček branky. A když už hosté byli v pěti hráčích v poli, tak udeřilo na druhé straně. Obránci po přesilovce nestihli vystřídat a toho na brankovišti využil hostující Jakl a dotlačil kotouč za brankovou čáru. 55. minuta přinesla vyrovnání, když si ze středního pásma našlápl Bezděk, nikdo ho nedokázal atakovat a ten svůj výpad zakončil přesně pod horní tyčku Petrů branky. V 57. minutě bylo ještě húře, to opět čistě prohrané vhazování ve vlastní třetině proměnil ve vedoucí branku Vencl. V 58. minutě se do zakončení prodral Bartoň, byl hostujícím obráncem zahákován a následně bylo nařízeno trestné střílení. Tento samostatný nájezd Bartoň dokázal proměnit střelou mezi nohy brankáře Bláhy a vyrovnat na 7:7.
V prodloužení se v úvodu hrál o něco klidnější hokej. Poté přišlo vyloučení domácího obránce a přesilovka hostujícího týmu 4 na 3. V této přesilovce hosté neskórovali, řadu povedených zákroků předvedl Petrů. Bohužel nestačil již na střelu Vedrala do horního růžku, který využil rychlý výpad a přečíslení. Hosté si tak po divokém průběhu zápasu připisují bonusový druhý bod do barážové tabulky.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Utkání se hrálo po celou dobu ve vysokém tempu, s řadou šancí na obou stranách. Přítomným divákům se asi muselo líbit, takovouto přestřelku jsme již dlouho neviděli. Trenéři již ale z takového vývoje moc radosti nemají, jelikož oba týmy v obraně vytvořily spousty chyb. V zápase jako na houpačce jsme ve třetí třetině při dvoubrankovém vedení neproměnili dlouhou přesilovku 5 na 3 a vzápětí inkasovali lacinou branku. V závěru utkání se štěstí přiklonilo k nadšeně bojujícímu hostujícímu týmu a nezbývá, než soupeři pogratulovat k zisku dvou bodů.