Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 31. 1. 2016 od 17:00
4:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:5
Střelba: 29:39
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Náchod

Luňák - Plíhal, Verner, Hrach, Pánek, Kosík - Ježek, Havrda, Zeman, Kodym, Leeder, Janoušek, Škoda, Valášek, Stehno

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Hendrich J., Kostka V., Seidl T., Marša K., Souček D., Lochman J., Drašnar J., Filip D., Dostál P., Šeda V., Stříteský L., Bartoň M., Kosina O., Vaniš P., Kudr J.

Zápas poslední naděje rozhodl lídr tabulky v první třetině

Do zápasu vstoupil domácí tým raketově. Již v úvodní minutě se do zakončení hrnul domácí útočník a vykoledoval si faul Kostky. Po pár vteřinách přesilové hry otevřel skóre utkání Kodym, který dorazil volný kotouč na brankovišti. V 6. minutě Kostkovu střelu od modré zastavila tyčka domácí branky a z protiútoku vzniklé přečíslení využil volný Ježek a zvyšoval na 2:0. Poté jsme hru opticky a střelecky vyrovnali, ale bezchybný Luňák všechny náznaky šancí likvidoval. V 18. minutě domácí Janoušek zachytil ve středním pásmu naší rozehrávku a poté při přečíslení vzal zakončení na sebe a Lochmana dokázal prostřelit.
V úvodu druhé třetiny jsme promarnili příležitost při přečíslení Dostála se Stříteským na jednoho obránce, Luňák opět odolal. Ve 26. minutě jsme přežili bez úhony 77 vteřin dlouhé oslabení 3 na 5, kdy se domácí tým často uchyloval ke hře na krásu a snažil se kombinovat až do prázdné. V dalším průběhu hry vítězili oba brankáři nad střelci a tak jsme v této třetině branku neviděli.
V úvodu závěrečné části se opět brankově prosadil hrající domácí trenér a po krásné kombinaci na jeden dotek zvyšoval již na 4:0. Ve 47. minutě jsme hráli přesilovou hru a dokázali ji využít, když čerstvý otec Jakub Drašnar po levém křídle zatáhl kotouč do třetiny a na pravém kruhu volný Šeda střelou z první trefil přesně horní růžek domácí branky. Všechny síly jsme vrhli do útoku a častou střelbou zaměstnávali domácího brankáře, který ale na většinu střel bez problémů viděl a při jeho kvalitách tak tyto pokusy nebyly moc nebezpečené, případně ho zachránila branková konstrukce. V 57. minutě jsme měli výhodu přesilové hry, kterou jsme nevyužili, ale z pokračujícího tlaku se k odraženému puku dostal Filip a po objetí branky našel místečko v postoji Luňáka a dostal kotouč za brankovou čáru a snížil na 4:2. Na další zdramatizování utkání již ale nezbývalo moc času a zkušený domácí tým své vedení již uhájil. Vzhledem k faktu, že v souběžně hraných utkáních dokázaly týmy Jičína i Nového Města naplno bodovat, tak pod sebe potřebné dva týmy ani v případě výhry v posledním utkání již dostat nemůžeme a čeká nás baráž.

Josef Lochman, trenér mužstva:
Na ledě lídra tabulky jsme sehráli další z řady utkání, kdy jsme si nechali soupeře brankově odskočit a marně doháněli skóre v poslední třetině. Domácí tým se po delší době opět sešel a hlavně v první třetině prokazoval své kvality a že boj o první příčku po základní části nevzdává. V poslední třetině jsme sice domácí tým přestříleli 15:3, ale vstřelit více než dvě branky jsme Luňákovi nedokázali. V součtu s dnešními výsledky nám již nezbývá, než se připravit na boje v nevyzpytatelné baráži.