Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 24. 1. 2016 od 17:00
6:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:1(navíc Stříteský OT)
Střelba: 40:27
Přesilovky: 0:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Dvůr Králové n.L.

Škop – Hamerský, Mišinec, Zmítko, Komárek, Vitebský, Krejcar, Laš – Polák, Veselý, Fořt – Szakal, Ježek, Luštinec – Lelka, Sedláček, Rychtera

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hendrich J., Kostka V., Lochman J., Marša K., Drašnar J., Filip D., Dostál P., Šeda V., Stříteský L., Vik J., Špička J., Lochman A.

O výsledku rozhodla první desetiminutovka

Favorizovaný domácí tým o osudu utkání rozhodl během úvodní desetiminutovky, kdy získal poměrně lacino dostatečný čtyřbrankový náskok. Již v úvodní minutě potrestal naše propadnutí ve středním pásmu Veselý a po 21 vteřinách hry otevřel skóre utkání. Ve 4. minutě po závaru ve třetině zůstal mezi kruhy volný Szakal a podruhé prostřelil Tomáše Petrů v hostující brance. V 7. minutě jsme přestáli oslabení 3 na 5, ale při klasickém oslabení zvyšoval na 3:0 Ježek střelou nad rameno bezmocného brankáře. V 10. minutě potrestal další propadnutí v útočné třetině a následné přečíslení opět Szakal. V 18. minutě jsme přestáli bez úhony další oslabení 3 na 5, ale to byla asi jediná pozitivní věc této třetiny.
Do druhé třetiny jsme šli s cílem zastavit brankostroj domácích a hlavně lépe bránit střední pásmo. Ve 22. minutě zvyšoval Luštinec již na 5:0, když si najel za beky na útočnou modrou a po přesném pasu se dostal do zakončení, které zkušeně proměnil. Ve 27. minutě jsme domácí tým zamkli ve vlastní třetině a na brankovišti se při signalizovaném vyloučení domácího hráče prosadil Filip a snižoval na 5:1. Pak jsme krátce po sobě přestáli další dvě oslabení a když se zase hrálo 5 na 5, tak našel Marša před brankou Škopa volného Dostála a ten si domácího brankáře vychutnal a pod horní tyčku snížil na 5:2.
Ve třetí třetině se hrál vcelku vyrovnaný hokej, kdy domácí si vědomi svého náskoku zbytečně neriskovali a ze zajištěné obrany podnikali nebezpečné útoky. Naše náznaky šancí končili na domácím brankáři, nebo nepřesnou koncovkou a tak jsme na nějaký zvrat ve skóre pomýšlet nemohli. O závěrečnou tečku se postaral v poslední minutě Zmítko, když jeho střela z levého kruhu překvapila brankáře Petrů.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Chtěli jsme začít hrát víc zezadu, ale hráči to příliš nedodržovali a místo toho se snažili hrát se soupeřem hokej, což se nám nevyplatilo. Několikrát jsme v první třetině propadli a bylo to rozhodující pro celé utkání. Od druhé třetiny začali hráči lépe plnit obranné povinnosti a dokonce jsme ji i vyhráli 2:1. Máme dlouhodobě zraněných 10 hráčů, takže v sestavě, ve které jsme přijeli, jsme nepředvedli úplně špatný výkon. Druhá a třetí třetina byla v rámci možnosti z naší strany kvalitnější a snad se i přítomní diváci hokejem bavili.