Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 20. 1. 2016 od 18:00
1:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:4
Střelba: 46:35
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Hendrich J., Kostka V., Lochman J., Špička J., Libřický Z., Drašnar J., Filip D., Dostál P., Kudr J., Bartoň M., Klemenc D., Kosina O., Lochman A., Vik J., Erban Z.

HC Jičín
Beneš - Chaloupka, Houser, Soukup, Mikolášek, Artl, Anděl - Abel, Kollman, Kysela, Nový, Mizera, Klaban, Louženský, Hloušek, Vondráček, Žďárský, Bureš

Souboj s posledním celkem tabulky jsme nezvládli střelecky

Ve slušně hraném utkání jsme nedokázali proměnit řadu šancí a v souboji o 6 bodů prohráli. Již v úvodu se do přečíslení dostala dvojice hostujících hráčů, obránce sice nahrávku zablokoval, ale kotouč se odrazil přímo na hůl Vondráčka a ten otevřel ve 2. minutě skóre utkání. Poté se hra přelévala ze strany na stranu, ale ani jeden tým si nevytvořil nějaký trvalejší tlak na branku. Hostující brankář Beneš čelil v první třetině skoro 20-ti střelám domácích hráčů, ale ani jedna nepronikla za jeho záda. V poslední minutě této třetiny jsme neproměnili další ze závarů před brankou a z protiútoku podruhé inkasovali. Střelou z kruhu pro vhazování se přesně trefil opět Vondráček.
Druhá třetina byla velmi podobná té předchozí. Domácím hráčům nelze upřít snaha a bojovnost, ale trefit odkrytou část branky nějakou povedenou střelou je nadlidský úkol. Ve 34. minutě jsme tak dlouho otáleli s rozehrávkou zpoza branky, až jsme o puk přišli a Nový zvyšoval na 0:3. Vzápětí byl vyloučen Drašnar a v okamžiku, kdy se vracel z trestné lavice jsme inkasovali počtvrté. A jak dnes jinak, než že se puk odrazil přímo na hostující hokejku a Kollman překonal bezmocného Lochmana. Veškeré náznaky našich šancí likvidoval ve velkém stylu chytající Beneš.
V závěrečné třetině jsme se pokusili sebrat zbytky sil a zdramatizovat vývoj utkání. To se povedlo ve 45. minutě, když po závaru v útočné třetině se po dorážce na brankovišti prosadil Kostka. Hosté podnikali nebezpečné výpady do naší obrany a několika dobrými zákroky nás podržel Lochman v brance. To samé se ale dá říct o hostujícím brankářovi, který měl i patřičnou dávku štěstí, když ho v 55. minutě v přesilovce překonal Filip, ale kotouč zastavila horní tyčka. Další zbytečná ztráta bodů a bohužel také dalšího zraněného hráče.

Josef Lochman, trenér mužstva:
Co je nám platné, že máme skoro 50 střel na branku, když nejsme schopni proměnit ani ty nejvyloženější šance. Hosté nás vyškolili z produktivity a dokonale využili naše momentální rozpoložení. V sestavě ve které hrajeme je nutné abychom se vyhnuli chybám ve vlastní třetině, ale ani to se nám bohužel nepovedlo. Výrazně jsme si tak zkomplikovali cestu do vytouženého play-off a bude to boj až do posledního zápasu.