Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 17. 1. 2016 od 17:00
3:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:8:5
Střelba: 24:29
Přesilovky: 0:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

BK Nová Paka

Abrahám - Rejl, Kulhánek, Štěpán, Spal, Plecháč V., Pour, Suvorov - Vondrlík, Zvolenský, Dressler, Hloušek, Hric, Šuvara, Kadeřábek T., Havelka, Plecháč P., Kadeřábek J., Ukhin, Jebavý, Shamolin, Richter

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Hendrich J., Kostka V., Lochman J., Špička J., Drašnar J., Filip D., Bartoň M., Erban Z., Kosina O., Šeda V., Tuček J., Lochman A., Vik J.

Z Nové Paky si po těsné porážce body nevezem

Do utkání jsme nastoupili bez řady zraněných hráčů a pouze zásluhou funkční spolupráce s rezervním týmem jsme byli schopni toto utkání odehrát. Plná lavička domácího týmu vyztužená 5-ti hráči z II. ligy na střídavé starty budila respekt. Ale byli jsme to překvapivě my, kteří měli v úvodu utkání více ze hry. Hned v první minutě se po přesné kolmici dostal do brejku Bartoň, ale v rozhodující chvíli mu kotouč přeskočil hokejku a tak Abraháma nepřekonal. V 6. minutě nedokázali domácí dostat kotouč ze třetiny, Hendrich našel před brankou volného Tučka a poté se na brankovišti prosadil Vik a otevřel skóre utkání. Po chvilce se zpoza branky dostal do zakončení opět Bartoň, ale tentokrát trefil pouze masku domácího brankáře. Také domácí se dostali do několika náznaků šancí, ale jejich koncovka byla nepřesná.
Do druhé třetiny jsme si přenesli trest za vyloučení v konci první třetiny, vzápětí se přidali další vyloučení a domácí tak měli krátce po sobě 2x výhodu přesilovky 5 na 3. Toto oslabení jsme ale zvládli bravurně a přestáli bez úhony. Když už se po dlouhé době hrálo 5 na 5, tak se domácí radovali ze vstřelené branky. Ve 26. minutě jsme propadli v útočné třetině a následné přečíslení využil Hric a srovnal na 1:1. Domácí tým poté přidal na důrazu a napadání. Po několika soubojích u mantinelu v obranné třetině se kotouč dostal na kruh na volného Hrice a ten rychlou střelou strhl ve 29. minutě vedení na domácí stranu. Ve 31. minutě jsme se ke slovu po delší době dostali také my a po závaru ve třetině domácích srovnal stav na 2:2 Filip, když po vyjetí zpoza branky dokázal vleže bekhendem zakončit a překonat Abraháma. Poté opět klasika, několik oboustraně hraničních zákroků bez trestu a naše vyloučení za zbytečné zákroky. První vyloučení jsme přestáli, po dalším zákroku nařídil pan rozhodčí trestné střílení, ale toto Kadeřábek neproměnil. V poslední minutě této třetiny přišel další trest v podobě vyloučení a tentokrát i trest v podobě branky. Zacloněný výhled Lochmana využil od modré střílející Kulhánek.
Ve třetí třetině jsme domácí tým dokázali přestřílet a často donutit pouze k vyhazování kotoučů na zakázané uvolnění, ale bohužel bez brankového efektu. Ve 42. minutě měl vyrovnání na své holi Bartoň, ale dnes mu nebylo přáno a jeho střelu do poloprázdné branky zázračně zneškodnil domácí brankář. V závěru zápasu zívala prázdná branka i na Kosinu, ale ten se k dorážce nedostal, jelikož mu hůl podržel domácí obránce. Asi se to písknout dalo. V úplném závěru zápasu jsme měli výhodu přesilové hry, po odvolání brankáře hráli 6 na 4, ale dotlačit kotouč za brankovou čáru se již nepovedlo.

Josef Lochman, trenér mužstva:
Již ve třetím utkání po sobě jsme ztratili všechny body po jednobrankové prohře, kdy jsme ani v jednom z utkání nebyli horším týmem a za předvedný výkon by si hráči nějaký ten bonus v podobě bodového zisku zasloužili. Nedá se nic dělat a poctivě makat v dalších zápasech, snad se někdy i trocha štěstí přikloní na naši stranu. Dnes se dá hráčům vytknout snad jen koncovka, z tolika šancí bychom měli být schopni dát více branek. Poděkování za předvedný výkon patří všem hráčům a především hráčům z rezervního týmu, kteří se v přímé konfrontaci s několika hráči z II. ligy rozhodně neztratili.