Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 13. 1. 2016 od 18:00
2:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:2(navíc Seidl OT + OK, HL OK - Pálek OT + OK)
Střelba: 33:30
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:1

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Hendrich J., Kostka V., Seidl T., Marša K., Hornyš P., Špička J., Drašnar J., Filip D., Dostál P., Šeda V., Bartoň M., Klemenc D., Tuček J., Lochman A., Lochman A., Vik J.

Stadion Nový Bydžov
Martínek - Pálek, Mádle, Novák, Janata, Šlejtr, Nedbal - Kubišta, Menyhárt, Němec, Pomichálek, Postolka, Věchet, Jebavý, Udržal, Hlavatý, Jiránek

Poslední čtvrtinu soutěže jsme zahájili prohrou v okresním derby

Poslední čtvrtinu základní části soutěže jsme zahájili okresním derby a bohužel také ne moc povedeným výkonem. V úvodu utkání jsme si vypracovali první šanci zápasu, když po závaru ve třetině na Dostála zívala poloprázdná branka, ale ten byl důrazně strážen a zablokován hostujícím obráncem. Do vedení se tak dostal novobydžovský tým v 8. minutě, když potrestal naše zaváhání ve vlastní třetině a Jebavý dokázal dostat kotouč za Lochmana. Poté jsme hráli krátce po sobě tři oslabení, která jsme ale přestáli bez úhony. V největší šanci Lochmana v domácí brance zachránila tyčka.
Ve druhé třetině pokračoval sice poměrně rychlý hokej, ale také s řadou chyb na obou stranách. Ve 23. minutě jsme přišli o Hornyše, který si při obranném zákroku přivodil zranění. Ve 25. minutě se dostal do své další brankové šance Šeda, ale jeho střela skončila pouze na tyčce juniora Martínka v hostující brance. V následující minutě jsme vyrovnali na 1:1, když po vyhraném vhazování v útočné třetině Drašnar poslal kotouč na modrou na volného Kostku a po jeho střele se na brankovišti prosadila dvojice Filip a Dostál. Vyrovnaný stav vydržel pouze 45 vteřin. Vysoké vyhození z obranné třetiny hostí zachytil na naší modré Seidl, ale toho o puk obral napadající Postolka a poté svůj výpad zakončil bekhendovým blafákem pod horní tyčku. Po polovině utkání se pan rozhodčí rozhodl konečně také potrestat některý ze zákroků hostujícíh hráčů a v rychlém sledu vyloučil dva hostující hráče. Bohužel místo vyrovnání jsme po chybě v útočném pásmu a následném přečíslení znovu inkasovali po střele Věcheta z levého kruhu.
Do závěrečné třetiny jsme nastoupili již bez zraněného Marši, pouze se čtyřmi obránci. Měli jsme sice optickou a střeleckou převahu, ale bez vážných brankových příležitostí. A když už se do jasné šance v 53. minutě dostal smolař Šeda, tak z prostoru mezi kruhy trefil opět brankovou konstrukci hostující branky. V 58. minutě pustili dost nepřesní rozhodčí hraniční postavení na modré čáře a z následného závaru před brankou se po střele z otočky trefil Filip a snížil na 2:3. V naší závěrečné snaze o vyrovnání došlo k propadnutí na útočné modré a únik Jebavého, kterého poté fauloval Hendrich. Nařízené trestné střílení ale hostující útočník neproměnil. V závěrečné power-play jsme si sice několik závarů v okolí branky vypracovali, ale již bez brankového úspěchu.

Josef Lochman, trenér mužstva:
Na dnešním zápase se těžko hledají nějaká pozitiva. Hra trpěla řadou nepřesností na obou stranách a také v zakončení byly oba týmy dost nepřesné. V úvodu utkání jsme si vytvořili několik náznaků šancí, ale po chybě v pásmu se do vedení dostali hosté. Po našem vyrovnání ve druhé třetině nás opět dolů srazila rychle inkasovaná branka po chybě na modré čáře. Třetí branka obdržená při vlastní přesilovce nám také pohodu nepřidala. V závěrečné třetině jsme se pokusili o zvrat, ale v koncovce jsme byli dost nepřesní a snížení přišlo už dost pozdě a hosté si závěr již pohlídali. Stínem utkání jsou tři zranění hráčů, přejeme jim co nejčasnější uzdravení.