Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 10. 1. 2016 od 17:00
4:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:8:5
Střelba: 27:28
Přesilovky: 1:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Jaroměř

Vacek - Merkl, Kotrč, Bujňák, Ježík, Vaněk, Růta - Kocián, Hamáček, Křepinský, Všetečka, Hlavnička, Jiráček, Karel, Kukal, Vejman, Světlík, Čtvrtečka, Bečka

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hendrich J., Kostka V., Hornyš P., Marša K., Dittrich M., Drašnar J., Filip D., Šeda V., Stříteský L., Bartoň M., Klemenc D., Bohdanecký J., Tuček J., Vik J.

Po vyrovnaném boji z Jaroměře bez bodů

V úvodní třetině jsme branku na Jaroměřském ledě neviděli. Nejblíže ke vstřelení úvodní branky měl Klemenc v 10. minutě, ale svůj únik zakončil pouze do pravé tyčky domácí branky. To jsme ale již hráli pouze na dvě obrany, jelikož již ve 3. minutě pro zranění musel odstoupit Bohdanecký a Dittrich se přesunul do útoku. Domácí se do hry a k několika šancím dostali až v závěru třetiny, kdy měli krátce po sobě dvě přesilové hry.
Také v druhé třetině jsme s domácím týmem hráli vyrovnanou partii a byli i nebezpečnějším týmem. O první branku utkání se postaral Klemenc, který využil ve 28. minutě přesilovku, když se po vhazování v útočné třetině dostal k dorážce své vlastní střely a překonal Vacka v domácí brance. Také druhá branka utkání padla v přesilovce, to domácí Kocián ve 33. minutě našlápl přes střední pásmo a předložil nabídku před branku Světlíkovi, který střelou z první překonal brankáře Petrů v hostující brance. Poté jsme bez úhony přežili další dvě oslabení a v poslední minutě této třetiny opět brankově udeřili, když Filip po objetí branky našel volnou skulinku u tyčky v postoji Vacka.
V závěrečné části jsme očekávali tuhý boj o body a bohužel sami nabídli domácímu týmu šanci na vstřelení branek. Nejdříve se již k několikátému kontroverznímu rozhodnutí rozhodčích vyjádřila hráčská lavice a následné vyloučení potrestal Bujňák. Této brance předcházelo hraniční posouzení postavení mimo hru a následná chyba při pokrytí hráče na modré. Ve 48. minutě se domácí tým ujal vedení 3:2, když při hře 4 na 4 dostal ve středním pásmu prostor Kocián a poté jeho střela z vrcholku kruhu propadla skrze výstroj Petrů za brankovou čáru. V 54. minutě to již bylo o dvě branky, když jsme propadli ve střední třetině a do samostatného zakončení se dostal Hamáček, které zkušeně proměnil mezi nohy brankáře. Tomuto okamžiku ale předcházel zbabělý faul domácího hráče, který koncem hole píchl Vika do žeber, ale bez odezvy ze strany rozhodčích. V 59. minutě jsme ještě zdramatizovali vývoj utkání po akci Bartoně, který po pravém mantinelu zatáhl kotouč do třetiny a před brankou našel najetého Klemence. Naše závěrečná snaha při power-play již k vyrovnání nevedla, v největší šanci vychytal Filipa domácí Vacek v brance.

Josef Lochman, trenér mužstva:
Zápasy s Jaroměří jsou podobné jako vejce vejci. Opět jsme sehráli s druhým týmem tabulky vcelku vyrovnaný zápas, kterému by asi více slušela remíza, ale po souhře řady okolností berou všechny body hráči Jaroměře. Dovolím si říct, že jsme v první polovině utkání byli lepším týmem, ale domácí lodivod dokáže nejen své hráče vybláznit a najít způsob, jak okolnosti zápasu strhnout na svoji stranu. Tradičně se k výkonu pánů v pruhovaných dresech nevyjadřuji a k dnešnímu utkání bych se stejně mohl vyjádřit až tak za měsíc. Za předvedený výkon se hráči stydět rozhodně nemusí.