Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 6. 1. 2016 od 18:00
4:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:5(navíc Kodym (NA) OT)
Střelba: 37:25
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 1:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Hornyš P., Kostka V., Seidl T., Marša K., Souček D., Drašnar J., Filip D., Dostál P., Bartoň M., Tuček J., Vik J., Bohdanecký J., Lochman A., Kudr J., Kosina O.

HC Náchod
Luňák - Janoušek, Pánek, Javůrek, Verner - Leeder, Škoda, Zeman, Ježek, Kodym, Valášek, Vondřejc, Stehno

Do nového roku jsme vstoupili vítězstvím nad lídrem tabulky

Hosté do utkání nastoupili pouze s 12-ti hráči do pole, ale se zkušeným brankářem Luňákem v brance, který byl po celý zápas naším velkým soupeřem a dlouho držel náchodské ambice na zisk bodu. Úvodní třetina byla překvapivě ve znamení naší herní převahy a časté střelby na hostující branku. Vedoucí tým tabulky ale dlouho držel nad vodou spolehlivě chytající brankář Luňák. V první třetině nestačil pouze na dorážku Filipa z brankoviště v první přesilové hře v utkání.
Také druhá třetina byla hrána ve svižném tempu s více brankovými příležitostmi na domácí straně. Ve 23. minutě se nám naskytla příležitost zvýšit své vedení při dlouhé přesilovce 5 na 3, ale hosté v čele s brankářem Luňákem odolali bez úhony. Slabší chvilku si hostující brankář vybral ve 25. minutě, když jeho rozehrávku zachytil v útočné třetině Kudr a snadno do prázdné branky zvýšil na 2:0. Po polovině utkání jsme hráli krátce po sobě dvakrát oslabení při vyloučení domácího hráče, ale místo zdramatizování vývoje utkání jsme se dočkali pojišťovací branky, když Dostál zatáhl kotouč do třetiny a poté Kostka z pravého kruhu překvapil Luňáka střelou do levého horního růžku a zvýšil na 3:0.
V závěrečné části hosté svýšili svojí snahu o zkorigování výsledku a častěji zaměstnávali domácího brankáře Lochmana. Ten ale také spolehlivě zastavoval náznaky hostujících šancí a připsal si několik dobrých zákroků. Kapituloval až v 55. minutě po rychlé akci, když na útočné modré dostal přesnou přihrávku Ježek a střelou nad lapačku jej poprvé překonal. V 59.minutě v krátkém sledu padli dvě branky na obou stranách. Nejdříve se s ničím nepáral Dostál a když se dostal do úniku, tak nic nevymýšlel a prudkou střelou z kruhu trefil přesně do horního růžku hostující branky a zvýšil na 4:1. Hosté se ještě pokusili o zdramatizování výsledku a za několik vteřin snížili na 4:2, když naše propadnutí ve střední třetině okamžitě potrestal Zeman. Závěrečná power-play hostí již k další úpravě výsledku nevedla. Dvě vteřiny před koncem zápasu přinesla potyčka několika hráčů hattrick Gordieho Howa pro Petra Dostála, ale na důležitém vítězství domácího týmu již nic změnit nemohla.

Josef Lochman, trenér mužstva:
Také třetí setkání s Náchodským týmem se neslo v rytmu svižného a vcelku pohledného utkání. V prvních dvou třetinách jsme hosty zaskočili rychlým přístupem k rozehrávce s aktivní celoplošnou hrou a zaslouženě jsme získali tříbrankové vedení. V závěrečné třetině se lídr tabulky snažil o zkorigování výsledku, ale důležité tři body do tabulky jsme již vzít nenechali. Je vidět, že když se dodrží stanovená taktika, tak se výsledek dostaví a poděkovaní za předvedný výkon si zaslouží všichni hráči.