Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu


sobota 19. 12. 2015 od 16:30
6:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:9:9(navíc Vik (TRE) a Bouz (SEM) 10 min. OT)
Střelba: 43:44
Přesilovky: 1:3
Oslabení: 1:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Kouba Š., Špička J., Lochman J., Šoula M., Libřický Z., Studnička P., Erban Z., Lochman A., Vaniš P., Černý J., Kouba A., Vik J., Merka D., Vaniš P., Pelcl K.

Sokol Semechnice
Mráček - Chudý, Prouza, Novotný, Ivančic, Steklík, Hezlar, Janský, Cvejn, Brandejs, Jirkovský, Ryšavý, Čapek, Gois, Hetfleiš, Bouz, Jičínský, Franc
V posledním utkání v roce 2015 jsme na svém ledě přivítali Semechnici. Od začátku utkání jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého, protože soupeř byl v silné sestavě. Již ve 4. minutě jsme se dostali do vedení, když nejprve souhru prvního útoku zakončil Patrik Vaniš st. Ještě v téže minutě, to už byl na ledě druhý útok, se prosadil po nahrávce Kouby A. Černý a vedli jsme 2:0. Hosté si ihned vyžádali oddechový čas, neboť takovýto začátek nečekali. Poté se hra vyrovnala. V první třetině ještě přišli dvě zbytečné vyloučení a hosté nekompromisně trestali. Po první třetině byl tedy stav 2:2. V 25. minutě navíc Semechnice otočila zápas ve svůj prospěch, když se dokázala po řadě našich chyb dostat až k zakončení. Ve 40. minutě nejprve vyrovnal Erban při přesilové hře na 3:3 a v čase 39:54 dal druhý gól večera Patrik Vaniš st., když využil zaváhání v rozehrávce hostů a po přihrávce od Lochmana A. nám vrátil zpět vedení na 4:3. Ačkoliv jsme chtěli především dobře bránit, ihned po 34 vteřinách třetí části jsme inkasovali vyrovnávací branku. Dále se hrálo velmi opatrně a nikdo nechtěl udělat větší chybu. V 58. minutě po ose Lochman A. - Erban - Vaniš Patrik st., poslední psaný skóroval, a nejenom že nám zajistil vedení 5:4, ale završil svůj hattrick. Ovšem divákům byla zima na hlavy, takže žádné čepice na led nepřilétli. Hosté se minutu před koncem odhodlali na hru bez brankáře a 16 vteřin před koncem dokázali po velkém závaru vyrovnat zásluhou France. Zápas tedy dospěl do prodloužení, ve kterém jsme měli více vyložených šancí my, ale žádnou jsme nedokázali zužitkovat. Na řadu přišli samostatné nájezdy, ve kterých vynikali oba brankáři. Rozhodnutí přišlo až v páté sérii, když náš nájezd proměnil Černý a Kouba Š. vychytal i posledního hostujícího střelce. Zápas jsme tedy vyhráli a byť jsme přišli o vítězství za tři body těsně před koncem, tak i přesto jsme byli spokojeni, jak s výkonem tak s výsledkem.

Komentář: Jiří Tuček, trenér
Dnešní zápas byl velmi dobrý. Obzvlášť bych chtěl ocenit fakt, že i když jsme prohrávali, nevzdali jsme to a utkání dokázali znovu otočit. I přesto, že jsme o vítězství přišli pár vteřin před koncem, tak byla remíza spravedlivá. Nájezdy už jsou loterie, ale věřil jsem že náš brankář je schopný to vychytat a bylo potřeba vstřelit jeden gól. Jinak bylo utkání velmi pohledné, jen škoda ošklivého zranění hostujícího hráče. Přejeme mu, aby se dal co nejrychleji do pořádku a mohl se brzy vrátit na led.