Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu


neděle 13. 12. 2015 od 17:00
7:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:6(navíc Kocián (LAN), Kouba, Vaniš ml. (TRE) 10 min OT a Vaniš st. (TRE) 10 +10 min. OT)
Střelba: 30:45
Přesilovky: 1:2
Oslabení: 1:0

Sestavy

TJ Orli Lanškroun

Šolc, Ďuriš - Boruch, Kužílek, Kilčický, Kocián, Kollert, Malý, Markovský, Nastoupil, Pachl, Poles, Pejcha, Pražák, Řehák, Šrámek, Žalčík

SK Třebechovice pod Orebem
Kouba Š., Špička J., Černý J., Šoula M., Libřický Z., Vaniš P., Lochman A., Erban Z., Merka D., Kouba A., Pelcl K., Vaniš P.
K nedělnímu utkání jsem zajižděli na led pro nás nejvzdálenějšího soupeře a to do Lanškrouna. Byli jsme připraveni na to, že soupeř velmi dobře bruslí a hraje pohledný kombinační hokej, a proto jsme od začátku si zdůrazňovali, že je důležité si především splnit obranné povinosti. To se nám v první třetině dařilo až na pár vyjímek, ale i přesto jsme se soupeřem drželi krok a na šance to po první třetině bylo vyrovnané. Vyrovnaný stav byl i na stavu ukazatele a to 0:0. Ve 23. minutě šli domácí do vedení, když využili zaváhání v naší obranné třetině. V 27. minutě nám Lanškroun odskočil již na dvě branky. Ve 32. minutě ujížděli Erban s Vanišem st. na jediného lanškrounského obránce a první jmenovaný se ukázal jako střelec, když vzal zakončení na sebe a střelou mezi betony snížil na 1:2. Ovšem naše radost trvala opět pouze několik vteřin v čase 32:09 a 32:14 nám soupeř dvěma rychlými góly po neuvěřitelných chybách utekl na 1:4. Ovšem zbraně jsme nesložili a především první útok velel ke steči. Ve 37. minutě, jsme ve vlastním oslabení vybojovali kotouč v útočné třetině a Libřický střelou od modré snížil na 2:4. Ve 39. minutě Erban důrazně na brankovišti tak dlouho lovil kotouč až ho dopravil za hostujícího brankáře a snížil na rozdíl jediné branky 3:4. Na konci druhé části ovšem už do tak prořídlé sestavy zasáhla vyšší moc, když odražený kotouč vlétl do obličeje Jardy Špičky a ten musel díky hluboké tržné ráně ze zápasu odstoupit a odjet do nemocnice na šití. V tu chvíli jsme museli promíchat sestavou a vyrovnat se ztrátou Jardy. Domácí nám na začátku třetí třetiny a to v 42. a ve 45. minutě přidali ještě dvě branky a odskočili na definitivní náskok 3:6. Ve 49. minutě sehráli ukázkově přesilovku 5 na 3 Lochman A. - Vaniš st. - Erban, který uklízel puk do úplně odkryté branky a završil tak svůj hattrick. Navíc jsme už ale nedokázali odpovědět a navíc v 55. minutě jsme inkasovali posedmé. Závěr utkání byl značně vyhrocený a to díky řadě nepřesných výroků rozhodčího na obou stranách, ale na to si u arbitrů z pardubicka musíme zvyknout. Utkání jsme tedy prohráli 4:7, ale nutno říci že v minimálním počtu hráčů jsme byli Lanškrounu vyrovnaný soupeř, jen nám opět chybělo něco navíc abychom konečně bodovali.

Komentář: Patrik Vaniš, trenér:
Mužstvu patří díky za bojovnost, kterou předvedlo, protože hrát s Lanškrounem v jedenácti hráčích je opravdu velmi těžké. Samozřejmě hokej je hra chyb a my jsme jich udělali více než soupeř. Zlomový moment v zápase přišel za stavu 3:4, kdy jsme soupeře začali přehrávat, ovšem přišlo zranění našeho klíčového obránce a nutnost redukovat sestavu. Celý tým si zaslouží pochvalu za předvedenou bojovnost a věříme že se nám již povede v dalších kolech i zabodovat.