Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 2. 12. 2015 od 18:00
4:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:9:5
Střelba: 41:23
Přesilovky: 1:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Náchod

Luňák - Hrach, Srba, Plíhal, Pánek, Javůrek - Ježek, Presse, Kodym, Janoušek, Macháň, Vondřejc, Škoda, Verner, Valášek, Stehno

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Souček D., Kostka V., Hornyš P., Marša K., Pázler M., Drašnar J., Filip D., Dostál P., Bohdanecký J., Tuček J., Kosina O., Lochman A., Beránek M., Vik J.

V dohrávce jsme vybojovali bod na ledě lídra

V úvodu dohrávky 13. kola nás domácí tým zamkl ve třetině a dlouho nepouštěl na svoji polovinu hřiště. V 7. minutě svůj nápor proměnili ve vedoucí branku, když Kodym potrestal naší chybu při rozehrávce z obranného pásma a po přihrávce zpoza branky prostřelil brankáře Petrů. V následující minutě jsme hráli přesilovku a v první vážnější šanci Kosinu vychytal Luňák svojí lapačkou. Po dalším domácím faulu jsme měli půlminutovou přesilovku 5 na 3 a přesně v okamžiku kdy šli domácí do čtyř, tak Filip z pravého kruhu střelou švihem vyrovnal na 1:1. V 11. minutě jsme šli do vedení po závaru v útočné třetině a přesné přihrávce Bohdaneckého na obránce najetého před branku a Marša konečně protrhl svoji střeleckou smůlu. Ve 14. minutě domácí srovnali na 2:2, když v přesilovce se na brankovišti prosadil opět Kodym. Domácí měli nadále více ze hry, ale do žádné výrazné brankové akce se nedostali.
V průběhu druhé třetiny se hrálo převážně před naší brankou, také zásluhou několika vyloučení. Náchodští hráči ale často kombinovali a hráli spíše na krásu, než na efektivitu a tak se ujala pouze akce ve 29. minutě kdy aktivní Kodym po objetí branky předložil před branku nabídku pro Valáška a ten z brankoviště strhl vedení na domácí stranu.
Do třetí třetiny jsme šli s cílem ještě se poprat o výsledek a neprodat svoji kůži zadarmo. O něco málo jsme zvýšili aktivitu při napadání domácí rozehrávky a rázem se dostávali také k náznakům šancí. Po jedné takové akci, kdy jsme vybojovali kotouč v rohu útočné třetiny se ocitl osamocený Kosina před Luňákem, nezaváhal a srovnal na 3:3. V 54. minutě jsme hráli přesilovou hru a byli blízko k vedoucí brance, když se ke střele dostal Filip po vyjetí zpoza branky, ale trefil pouze tyčku domácí branky. Do konce třetiny jsme již žádnou větší šanci ani na jedné straně neviděli.
V prodloužení jsme si sami zkomplikovali cestu za ziskem druhého bodu, když jsme se dopustili zbytečného faulu za brankou. Tuto nabídku v podobě přesilovky 4 na 3 dokázali domácí proměnit ve vítěznou branku, když se z dorážky prosadil domácí kapitán Škoda.

Josef Lochman, trenér mužstva:
Na ledě lídra tabulky jsme v dohrávce předvedli bojovný výkon, který stačil na jeden bod. V první a druhé třetině nás domácí tým sice herně přehrával, ale své šance nedokázal proměnit a stále jsme byli na dohled. Ve třetí třetině jsme byli mírně aktivnější a dokázali i vyrovnat. V 54. minutě měl v přesilovce rozhodnutí na své holi Filip, ale jeho střela pouze orazítkovala tyčku domácí branky. V prodloužení jsme hloupým faulem nabídli domácím výhodu přesilovky a ti touto nabídkou nepohrdli. I přes prohru v prodloužení nemám hráčům co vytknout a ti se za předvedený výkon nemusí stydět.