Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 29. 11. 2015 od 17:00
1:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:7
Střelba: 34:34
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Hendrich J., Kostka V., Lochman J., Marša K., Souček D., Dittrich M., Drašnar J., Filip D., Dostál P., Bohdanecký J., Smutný L., Vik J., Šeda V., Stříteský L., Kosina O.

HC Jaroměř
Vacek - Bujňák, Ježík, Vaněk, Růta, Hofman - Kocián, Hamáček, Všetečka, Hlavnička, Karel, Kukal, Vejman, Světlík, Čtvrtečka, Bečka

Po vyrovnaném boji jsme na body nedosáhli

V první třetině souboje s dobře organizovaným týmem Jaroměře jsme viděli vyrovnanou hru, kdy oba týmy vycházely ze zabezpečené obrany se snahou neudělat první chybu. I přes snahu obou týmů o střelbu jsme se žádné výrazné brankové příležitosti nedočkali. Zbytečnou nervozitu do utkání přinesl zákrok hostujícího Ježíka na domácího útočníka Drašnara u mantinelu, když ho zezadu krosčekoval a jen o pověstný vlásek minul jeho hlavu. Následné vyloučení na 4 minuty jsme dokázali potrestat v poslední možné chvilce, když se sirénou oznamující konec třetiny bekhendové zakončení Stříteského skončilo v síti Vackovy branky.
V úvodu druhé třetiny se do šance dostal Bohdanecký, ale jeho výpad po dobrém napadání skončil pouze na tyčce hostující branky. A následně jsme propadli na útočné modré a hosté se vydali do rychlého přečíslení tří na jediného obránce a toto s patřičnou dávkou štěstí proměnili ve vyrovnání, když se kotouč od brusle Vejmana odrazil za záda Lochmana. Poté jsme se dopustili v rychlém sledu tří nedovolených zákroků a nabídli tak hostujícímu týmu výhodu dlouhé přesilové hry, dokonce minutové výhody 5 na 3. Toto oslabení jsme sice přestáli bez úhony, ale již při hře 5 na 5 propadlo nahození z levého kruhu Hlavničky mezi bruslí a tyčkou do domácí branky a hosté se ve 29. minutě ujali vedení 1:2. Ve 30. minutě jsme hráli přesilovku při vyloučení Karla, hosty zamkli ve třetině ale v největší šanci Kostka od modré trefil pouze horní tyčku hostující branky. Také v další přesilovce ve 35. minutě jsme si vytvořili obrovský tlak v hostující třetině, ale dopravit kotouč do branky se nám nepovedlo.
Také ve třetí třetině hosté svým důrazem a rychlým napadáním způsobovali domácí obraně řadu problémů při rozehrávce. Ve 45. minutě jsme měli výhodu další přesilovky, ale hosté nám toho svým dobrým pohybem moc nepovolili a sami se dostali do šance, když po vhazování v naší třetině skončil kotouč na tyčce. Závěr zápasu byl ve znamení souboje domácího střelce Dostála a hostujícíh brankáře Vacka. Nejdříve v 55. minutě po chybě hostujícího obránce na modré jel sám na Vacka, ale jeho pokus skončil pouze na jeho betonech. V závěrečné dvouminutovce jsme se pokusili o power-play a vytvořili pár nebezpečných závarů před hostující brankou. V největší šanci zatáhl za záchranou brzdu Vaněk a v čase 59:29 bylo nařízeno trestné střílení za faul na Dostála. V tomto nájezdu zvolil Dostál střelu nad lapačku brankáře, ten ale stihl tečovat kotouč nad branku.

Josef Lochman, trenér mužstva:
S druhým týmem tabulky jsme sehráli vcelku vyrovnaný zápas, ve kterém jsme nedokázali proměnit několik dobrých šancí a tak body získal šťastnější hostující tým, i když by zápasu asi více slušela remíza. Mimo rámec, jinak vcelku férového utkání byl Ježíkův zákrok na Drašnara, který měl být potrestán vyšším trestem, jelikož likvidační fauly do hokeje nepatří a pouze shodou okolností nedošlo k vážnému poškození zdraví domácího hráče. Závěrečná power-play a ani nařízené trestné střílení v poslední minutě utkání již ke změně výsledku nevedlo, ale i tak patří všem hráčům poděkování za způsob, jak i přes velkou marodku odehráli zápas.