Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 18. 11. 2015 od 18:00
4:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:2
Střelba: 34:32
Přesilovky: 0:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Dvůr Králové n.L.

Škop - Vitebský, Vosyka, Zmítko, Mišinec, Hamerský, Faltýnek - Lelka, Ježek, Komárek, Fořt, Sedláček, Polák, Vacek, Rychtera, Veselý, Szakal

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Lochman J., Marša K., Souček D., Dittrich M., Drašnar J., Filip D., Dostál P., Bohdanecký J., Smutný L., Šafář J., Lochman A., Tuček J., Beránek M.

Oslabená sestava na body ve Dvoře nedosáhla

Do zápasu oba týmy vstoupily velmi opatrně a první zásah brankáře jsme zaznamenali až v 5. minutě. V 8. minutě se do prvního vážnějšího zakončení dostal Šafář, ale jeho střela pouze olízla tyčku branky. Do vedení se domácí tým dostal po nenápadné akci Ježka, který neatakován dojel až do prostoru mezi kruhy a jeho bekhendové nahození přesně zapadlo k pravé tyčce Petrů branky. Ve 14. minutě se stav utkání opět změnil, když na modré čáře volný Faltýnek dostal prostor na sjetí na kruh a dostatek času přesně zamířit do horního růžku. V 18. minutě se nám povedlo snížit domácí náskok po akci, ve které Filip předložil před prázdnou branku nabídku pro benjamínka sestavy Adama Lochmana a pro toho již nebyl problém dopravit kotouč za brankovou čáru.
V úvodu druhé třetiny jsme dokázali vyrovnat na 2:2, když Drašnar vybojoval kotouč v útočné třetině, předložil ho před branku Dostálovi s Filipem, ti si pohráli s jediným obráncem a druhý jmenovaný nad ležícího brankáře Škopa nekompromisně zavěsil. Ve 28. minutě jsme domácímu týmu nabídli skoro minutovou přesilovku 5 na 3, ale tu trojice hráčů skvěle odbránila a nedovolila domácím se dostat do gólové akce. Již při hře 4 na 5 se do největší šance dostal Dostál, ale Škop si připsal úspěšný zákrok. Ve 38. minutě jsme přestáli další oslabení, ale závěr této třetiny byl ve znamení trvalé převahy domácího týmu a řady jejich šancí. Ale odolali jsme a do třetí třetiny se šlo za vyrovnaného stavu.
Hned v úvodu třetí třetiny jsme měli obrovskou šanci dostat se do vedení, ale dotlačit kotouč za ležícího brankáře se nepovedlo. V 50. minutě jsme propadli v útočné třetině a domácí se hnali 3 na 1, ale Petrů stihl zakročit betonem. Následně již tolik štěstí brankář neměl, když Vackovo nahození z pravého kruhu mu propadlo na přední tyči za brankovou čáru. Šesté naše vyloučení v zápase dokázali domácí potrestat, když se z dorážky z brankoviště prosadil opět Vacek a v 56. minutě zvýšil na 4:2. V následující minutě jsme zdramatizovali vývoj utkání, když střelu od modré skrze clonící hráče lehce tečoval před brankářem Šafář. V závěru zápasu jsme se snažili o vyrovnání, ale ani power-play již k žádné větší šanci nevedla a tak potřebné body do tabulky zůstaly ve Dvoře, kde jsme i přes silně kombinovanou sestavu neodehráli špatný zápas.

Tomáš Luštinec, trenér mužstva:
Do zápasu jsme šli se snahou hrát ze zabezpečené obrany, co nejdéle držet vyrovnaný stav a nedovolit domácímu týmu nějaký brankový trhák. Bohužel po našich chybách se domácí tým již v první třetině ujal vedení 2:0. Kontaktní branka na konci, jinak vcelku vyrovnané třetiny nás dostala opět do hry. Ve druhé třetině měli domácí střeleckou převahu, také z důvodu třech po sobě jdoucích přesilovek, ale byli jsme to my, kdo dokázal skórovat. Třetí třetina byla opět vyrovnaná a o výsledku tak rozhodla proměněná domácí přesilovka, zatím co my jsme svoji jedinou početní výhodu nevyužili a ani závěrečná power-play už změnu výsledku nepřinesla.