Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 15. 11. 2015 od 17:00
1:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:6(navíc Drašnar (TE) a Abel (JC) 5 + OK)
Střelba: 42:33
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Hornyš P., Kostka V., Seidl T., Marša K., Souček D., Dittrich M., Drašnar J., Filip D., Dostál P., Bohdanecký J., Smutný L., Beránek M., Šeda V., Tuček J., Klemenc D., Stříteský L.

HC Jičín
Beneš - Buchar, Houser, Starý, Soukup, Mikolášek, Najman - Abel, Weiss, Krupka, Hladík, Nový, Mizera, Klaban, Vondráček, Žďárský

Po nepovedeném výkonu zasloužená prohra

V úvodní třetině to byli hosté, kteří se rychleji dostali do tempa a s jejich rychlým přístupem měli domácí hráči řadu problémů. V 5. minutě se hosté po závaru ve třetině radovali z branky, ale tu pan rozhodčí správně neznal z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti. Toto varování ale nezabralo a domácí tým neprobralo a tak se hosté zakrátko radovali již oprávněně, když výpad 2 na 1 zakončil gólově Abel. V následující minutě jsme hosty zamkli ve třetině, Smutný zpoza branky našel přesně Maršu, ale jeho střela pouze vyprášila betony Beneše v hostující brance. A tak opět udeřilo na druhé straně, když se z mezikruží trefil do horního růžku Lochmanovy branky Hladík. V dalším průběhu hry jsme si sice vytvořili pár náznaků šancí, ale hosté byli pohyblivější a před oběma brankami důraznější.
Ve druhé třetině se výkon domácích hráčů o moc nezlepšil a v neurovnané hře byli hosté stále důraznější a hbitější. Ve 23. minutě propadl koutouč na přední tyč Lochmana za brankovou čáru po akci Vondráčka a bylo to 0:3. Před polovinou zápasu nikdo nezachytil výpad Abela z vlastní třetiny a ten poté s patřičnou dávkou štěstí dostal puk pod brankářem znovu za čáru a bylo to 0:4. Poté přišlo na řadu několik vyloučení na obou stranách, ale bez šancí a využití. Ve 38. minutě po skončení jednoho z dalších oslabení nic nevymýšlel Drašnar, ze středního pásma našlápl a za modrou golfem trefil přesně horní růžek hostující branky. Ve 40. minutě byl střelec domácí branky nedovoleně atakován u hrazení, následně se s protihráčem pustili do silového souboje a poté trochu nepochopitelně spolu se svým protivníkem Abelem poslán předčasně do kabin.
V úvodu posledního dějství jsme konečně zmáčli hosty ve třetině, ale i přes řadu šancí hostujícího brankáře nedokázali prostřelit a k nebezpečným dorážkám se nedostávali. Jak se má zacházet se šancemi nám ukázal Hladík v 51. minutě, když střelou z kruhu z první využil naše zaváhání ve třetině a zvýšil již na 1:5. Závěr zápasu se již víceméně dohrával, náš předváděný výkon na další zdramatizování stačit nemohl.

Tomáš Luštinec, trenér mužstva:
Ač jsme hráče před zápasem upozorňovali, že nás nečeká rozhodně jednoduchý zápas a že se Jičín rozhodně sám neporazí, tak jsme se nevyhnuli podcenění a absolutně nám utekla první polovina zápasu. Částečné zlepšení výkonu přišlo v úvodu třetí třetiny, ale to už bylo pozdě na nějaké zdramatizování a po páté brance v naší síti bylo hotovo. Zkrátka dnes na co jsme šáhli, to nevyšlo ani v útoku tak ani v obraně a soupeři gratulujeme k zisku bodů.