Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 11. 11. 2015 od 19:00
5:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:8:11(navíc Kosina (TE) OT)
Střelba: 42:48
Přesilovky: 3:3
Oslabení: 0:0

Sestavy

BK Nová Paka

Abrahám - Pour, Ersepka, Štěpán, Spal, Plecháč V., Kulhánek, Rejl, Čejka - Vacek, Vondrlík, Zvolenský, Dressler, Hloušek, Šuvara, Jebavý, Havelka, Plecháč P., Kadeřábek, Srnský

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hendrich J., Kostka V., Seidl T., Marša K., Souček D., Dittrich M., Hornyš P., Drašnar J., Filip D., Dostál P., Bohdanecký J., Smutný L., Kudr J., Tuček J., Vik J., Beránek M., Kosina O.

Ani tříbrankový náskok na vítězství nestačil

Do utkání na novopackém ledě jsme vstoupili lépe a již ve 3. minutě se dostali do vedení. Drašnar zachytil na modré rozehrávku domácích a poté Dostál s Filipem předvedli ťukes na jeden dotek až do prázdné branky. V 7. minutě jsme hráli první přesilovku zápasu a dokázali ji využít, když Kostkovu střelu do poloprázdné branky ještě tečoval Filip. I druhá naše přesilová hra byla proměněna v branku. Kostka sřílel od modré, k puku se dostal Filip, brankář Abrahám jeho střelu ještě stihl vyrazit, ale na dorážku Dostála již neměl nárok a v 17. minutě jsme vedli 3:0. Domácí tým se sice snažil o častou střelbu, ale většinou z uctivé vzdálenosti a tyto pokusy spolehlivě likvidoval Petrů v hostující brance.
V úvodu druhé třetiny jsme nejdříve promarnili dohrávku další přesilové hry a potom přestáli bez úhony domácí výhodu o jednoho muže. Po tomto oslabení nás domácí ještě nějakou dobu motali ve vlastní třetině, ale následně se do úniku dostali Smutný s Kudrem až zatáhl za záchranou brzdu domácí Ersepka a bylo nařízeno trestné střílení. Faulovaný Kudr svůj pokus o forhendový blafák neproměnil. Domácí tým zvýšil tempo a hlavně důraz v soubojích a hra byla rozkousková častým vylučováním na obou stranách. Ve 28. minutě se domácí dočkali kontaktní branky, když se ujala střela Zvolenského z levého kruhu do pravého horního růžku Petrů branky. Následně jsme byli posláni do čtyř hráčů v poli, nedokázali dostat puk ze třetiny a po podobné střele jako v prvním případě se trefil Jebavý a snížil na 2:3. Ve 36. minutě se nám naskytla výhoda hrát přesilovku 5 na 3. Nejdříve se Filipova střela otřela o tyčku Abrahámovy branky, poté Hendrich obětavě zachytil domácí vyhození a pak se na brankovišti prosadil Hornyš a zvýšil na 2:4. V pokračující přesilovce 5 na 4 se do zakončení dostal Smutný, ale jeho gólovou střelu pod horní tyčku na poslední chvíli dokázal domácí brankář vytáhnout nad. Ve 37. minutě jsme pro změnu byli oslabeni zase my, i přesto, že jsme měli puk na hokejce, tak ho nedokázali vyhodit ze třetiny a pro Šuvaru již nebyl problém trefit odkrytou část branky a snížit na 3:4.
Třetí třetina byla o něco málo klidnější, než předešlé dějství. Ve 45. minutě se do samostatného úniku vydal Dostál a domácí obránce Plecháč ho zahákoval. Pan rozhodčí neváhal a podruhé zkřížil ruce nad hlavou a nařídil trestné střílení. Bohužel se Dostál neudržel a i on fauloval domácího hráče a tak tento nájezd nemohl jet. K exekuci se postavil Filip, ale jeho pokus o bekhendový blafák Abrahám vystihl a zneškodnil již druhý nájezd v zápase. Ve 48. minutě při hře 4 na 4 po závaru ve třetině trefil na brankovišti Kudr pouze tyčku domácí branky. V 56. minutě domácí využili další přesilovku, když se střelou z vrcholku kruhu trefil nechytatelně Jebavý a srovnal stav na 4:4. V 58. minutě domácí hráli v 6 lidech v poli a to se trestá vyloučením. Toto vyloučení bylo znásobeno dalším faulem domácího hráče a minutu před koncem třetí třetiny se nám naskytla výhoda 5 na 3. Domácí tým jsme sice zavřeli ve třetině, ale k žádné pořádné střele se nedostali a tak o vítězi základní část nerozhodla.
V prodloužení jsme dohrávanou přesilovku 4 na 3 využít ke vstřelení vítězné branky nedokázali a tak jsme opět viděli loterii samostatných nájezdů. V prvním pokusu Dostál branku netrefil, za domácí se rozjel Kadeřábek a svůj bekhendový blafák provedl bezchybně. Ve druhé sérii trefil Filip pouze tyčku domácí branky. Domácímu Hlouškovi se zakončení nepovedlo, i když zkoušel Tomáše Petrů rozhodit prapodivným rozjetím. Udržet naději na pokračování bylo na Smutném, ale také jeho pokus zlikvidoval Abrahám a tak druhý bod zůstal na novopackém ledě. Dnes jsme bohužel neproměnili ani jeden z pětice samostaných nájezdů.

Tomáš Luštinec, trenér mužstva:
První třetinu jsme odehráli podle našich představ a získali zaslouženě tříbrankové vedení. Do druhé třetiny jsme vstoupili lehce uspokojeni a umožnili vlastními chybami se domácím dostat do tempa a hry. Ti od druhé třetiny začali hrát svůj důrazný hokej a i častá hra v početní nerovnováze byla hrou na jejich mlýn. O výsledku tak rozhodovaly samostatné nájezdy, které nám v poslední době vůbec nejdou. Proměnit alespoň jedno trestné střílení ze dvou v základní hrací době, tak bychom asi mohli pomýšlet i na víc, než jeden bod.