Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 8. 11. 2015 od 17:00
5:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:4
Střelba: 39:30
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Hendrich J., Kostka V., Seidl T., Marša K., Souček D., Dittrich M., Šeda V., Filip D., Dostál P., Drašnar J., Stříteský L., Klemenc D., Bohdanecký J., Smutný L., Kudr J.

Stadion Nový Bydžov
Krištof - Pálek, Mádle, Novák, Janata, Šlejtr, Nedbal - Kubišta, Kozák, Menyhárt, Němec, Špaček, Věchet, Jebavý, Udržal, Hlavatý

Ve druhém okresním derby jsme získali všechny body

Druhé kolo základní části soutěže bylo zahájeno odvetou okresního derby. Již od úvodního vhazování jsme sledovali poměrně svižný hokej, ve kterém jsme byli aktivnější a často zaměstnávali hostujícího brankáře Krištofa. Bohužel k dorážkám a větším brankovým šancím jsme se nedostali, a tak po první třetině byl stav 0:0.
V úvodu druhé třetiny se hosté dostali do vedení, když se na brankovišti nejlépe zorientoval Kubišta a dokázal dostat ze skrumáže před Lochmanem kotouč za brankovou čáru. Hosté se ale z vedení moc dlouho neradovali. Již po 45-ti vteřinách dokázal srovnat stav Smutný, který využil zaváhání hostující obrany a nechytatelnou střelou z prostoru mezi kruhy do horního růžku rozvlnil síť za Krištofem. Ve 35. minutě jsme šli do vedení, když přesilovku využil Filip. Jeho branka byla více než šťastná, když jeho bekhendové nahození zpoza branky si srazil hostující brankář za svá záda. Ve 39. minutě jsme získali dvoubrankové vedení po dobrém napadání třetího útoku, který vybojoval puk v útočné třetině a poté Smutný předložil kotouč před prázdnou branku Bohdaneckému. Ve 40. minutě mohl hosty dorazit Stříteský s Drašnarem, ale svůj výpad na brankáře Krištofa zakončit brankově nedokázali.
V nástupu do třetího dějství jsme očekávali nápor hostujícího týmu a jeho snahu o vyrovnání. Tuto snahu ale brzy otupila další trochu šťastná branka, když za brankou hostí se puk od rozhodčího odrazil přímo na hůl Bohdaneckého a ten po vyjetí před branku zavěsil do horního růžku hostující branky. Ve 47. minutě hosté snížili na 4:2, když střelu od modré tečoval nechtěně svojí bruslí domácí Hendrich přesně k tyčce bezmocného Lochmana. V 51. minutě jsme zamkli hosty ve třetině a po závaru se na brankovišti dokázal prosadit důrazně Filip a zvýšil na uklidňujících 5:2. Závěr utkání jsme si již pohlídali a v pohledném utkání získali důležité tři body do vyrovnané tabulky.

Tomáš Luštinec, trenér mužstva:
V první bezbrankové třetině jsme měli sice střeleckou převahu, ale vlastně bez brankové příležitosti. Po první velmi lacině inkasované brance jsme naštěstí zakrátko vyrovnali povedenou střelou Smutného na 1:1. Poté se nám po šťastné přesilovkové brance povedlo otočit stav i vývoj v zápase a dovedli ho do vítězného konce. Stále nás trápí spousta zbytečných vyloučení, která nás stojí zbytečné síly a nervy.