Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 14. 10. 2015 od 18:00
7:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:11:9(navíc Bechný (NPA) OT)
Střelba: 32:40
Přesilovky: 5:1
Oslabení: 0:1

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Hendrich J., Kostka V., Seidl T., Lochman J., Hornyš P., Souček D., Hubáček J., Kosina O., Dostál P., Smutný L., Filip D., Bohdanecký J., Drašnar J., Tuček J., Vik J.

BK Nová Paka
Bechný - Pour, Ersepka, Štěpán, Spal, Kulhánek, Suvorov, Rejl - Plecháč, Vondrlík, Zvolenský, Kollman, Hloušek, Hric, Šuvara, Shamolin, Havelka, Ukhin, Kadeřábek, Horyna

Proměněné přesilovky ve druhé části rozhodly o zisku bodů

Vstup do prvního domácího zápasu jsme měli nadějný. Hned po vhazování zamkla první formace svého soupeře ve třetině a vykoledovala si faul, když Pour zahákoval Dostála a pan rozhodčí neváhal nařídit trestné střílení. V něm domácí střelec hostujícího brankáře Bechného neprostřelil. Pokračující aktivita domácích vedla k dalšímu trestu pro novopacké a první přesilovku proměnil ve vedoucí branku Dostál, když ne úplně povedenou střelou překvapil hostujícího brankáře. V 7. minutě jsme přestáli půlminutové oslabení 3 na 5 a poté měli sami výhodu přesilové hry. V té ale nachytal Lochmana v domácí brance napadající Suvorov svým nahozením z rohu kluziště, takřka z brankové čáry. Hosté po této brance ožili a hra se více než vyrovnala.
V úvodu druhé třetiny našel Hendrich kolmicí na útočnou modrou čáru Dostála, který uvolnil Smutného a ten svůj bekhend zamířil přesně pod horní tyčku. Za 17 vteřin již bylo opět vyrovnáno, to se od modré trefil přesně obránce Spal když Lochman moc neviděl. Ve 24. minutě jsme se ujali vedení 3:2, když po obléhání branky našel volný kotouč na brankovišti Filip. Od 27. minuty přišla série hostujích faulů a následných vyloučení, které jsme dokázali potrestat a zvýšit své vedení. Nejdříve se ve dvojnásobné přesilovce 5 na 3 trefil švihem do víka premiérově v třebechovickém dresu Hendrich. V pokračující standardní přesilovce zakombinoval druhý útok a Bohdanecký již uklízel do poloprázdné branky. Ve 36. minutě to již bylo 6:2, když další početní výhodu využil na brankovišti dorážející Hendrich. Také další faul hostujícího hráče jsme dokázali potrestat, když na brankovišti ukázal svůj přehled a důraz Filip a doslova dotlačil kotouč za brankovou čáru.
V závěrečné části jsme byli pro změnu častěji vylučovaní zase my, a tak se opět dostali ke slovu hostující hráči. O snížení na 7:3 se ve 47. minutě postaral Kulhánek, když našel mezírku mezi rukou a tělem brankáře Lochmana. Závěrečnou branku utkání v přesilové hře vsítil zcela volný Ukhin v 57. minutě, to ale na zisku prvních mistrovských bodů již vliv mít nemohlo.

Tomáš Luštinec, trenér mužstva:
Do prvního domácího utkání jsme vstoupili aktivně a vcelku zaslouženě se ujali vedení. Hosté vyrovnali stav po dost laciné brance a tím se dostali do utkání. To se zlomilo v náš prospěch v průběhu druhé části, když jsme se dostali do opětovného vedení 3:2 a následně proměnili čtyři po sobě jdoucí přesilové hry. V závěrečné části se utkání již víceméně dohrávalo, ale varováním nám budiž častá vyloučení a zbytečně inkasované branky.