Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 11. 10. 2015 od 17:00
6:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:9:7
Střelba: 35:26
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 1:1

Sestavy

Stadion Nový Bydžov

Krištof - Janata, Novák, Šlejtr, Mádle, Nedbal, Kozák, Korel - Pomichálek, Kubišta, Muras, Menyhárt, Udržal, Hlavatý, Špaček, Postolka, Jebavý

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Hornyš P., Kostka V., Seidl T., Marša K., Souček D., Dittrich M., Hubáček J., Stříteský L., Bohdanecký J., Filip D., Drašnar J., Kosina O., Smutný L., Kudr J.

V Bydžově jsme na body nedosáhli

V úvodní třetině prvního mistrovského zápasu jsme viděli z obou stran opatrný hokej, bez výraznějších šancí. Nám se naskytla veliká šance otevřít skóre utkání ve dvojnásobné přesilovce v 15. minutě, ale i přes několik pološancí jsme se do brankového zakončení nedostali. To domácí měli více štěstí, když v 19. minutě v přesilovce Kubišta nahodil kotouč z rohu před branku a ten si po odrazu našel cestu za brankovou čáru. 8 vteřin před první sirénou byl vyloučen domácí Udržal a vhazovalo se před Krištofem. Toto vhazování vyhrál Hubáček na Hornyše, ten od modré vystřelil a na brankovišti se svým důrazem prosadil nováček v sestavě Filip.
Do druhé třetiny jsme vstoupili aktivně a vypracovali si dvě obrovské šance. Nejdříve ve 21. minutě Stříteský střílel do opuštěné branky, ale trefil pouze brusli domácího obránce. Potom se tentýž hráč ve spolupráci s Hubáčkem dostal do přečíslení 2 na 1, ale v zakončení selhal a netrefil prázdnou branku. Otřepané pravidlo nedáš - dostaneš opět zafungovalo a domácí se vzápětí dostali do vedení 2:1, když volný bek Nedbal trefil přesně volné místo v postoji brankáře Lochmana. Ve 27. minutě jsme dokázali srovnat stav na 2:2 a to dokonce ve vlastním oslabení. To si ze středního pásma do střelecké pozice na levém kruhu pro vhazování najel Filip a nechytatelně do pravého horního růžku prostřelil Krištofa. Ve 34.minutě jsme se ujali vedení, když Stříteský svojí křížnou nahrávkou přes třetinu našel na levém kruhu volného Smutného a ten po roční nucené pauze ukázal, že ze svého střeleckého umu nic nezapomněl a vymetl přesně horní růžek domácí branky. Konec této části hry byl ovlivněn řadou vyloučení a domácích přesilovek, ve kterých jsme i s patřičnou dávkou štěstí neinkasovali.
Potřebná dávka štěstí při nás nestála v úvodu třetí třetiny. To se kotouč od Maršovi hole odrazil přesně ho horního růžku Lochmanovi branky a ve 43. minutě bylo srovnáno. Pak se nám naskytla výhoda přesilové hry při vyloučení Jebavého, ale tu jsme sehráli prachbídně a po chybě v obranné třetině při rozehrávce inkasovali, když Kubišta to na brankovišti provedl velmi zkušeně a ve 44. minutě opět získal pro domácí tým vedení. V 51. minutě byla domácím uznána velmi sporná branka, když brance předcházela házenkářská vložka a atakování brankáře v brankovišti, ale také další chyba při rozehrávce z vlastní třetiny. O závěrečnou tečku se v 59. minutě postaral domácí Udržal jednoduchou dorážkou nad ležícího brankáře, když i této brance předcházela chyba naší přetížené obrany při zakládání útoku.

Tomáš Luštinec, trenér mužstva:
Na úvod sezóny jsme viděli bojovný hokej s řadou šancí na obou stranách. Po dvě třetiny jsme s domácím týmem hráli otevřenou partii, ale hokej se hraje 60 minut. V závěrečné třetině jsme vyrobili více chyb než domácí, ti nabídnuté šance dokázali proměnit a dovést utkání do vítězného konce.