Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 25. 2. 2015 od 18:00
0:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:11:4
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Lochman J., Marša K., Dittrich M., Kostka V., Souček D., Podzimek M., Hubáček J., Stříteský L., Dostál P., Kudr J., Drašnar T., Klemenc D., Tuček J., Lukášek V., Vik J.

Střelba: 45:28 Diváků: 180 Rozhodčí: Martinek - Antalík, Brandejs



První akce zápasu přinesla úvodní branku, když Dostál překvapil domácího brankáře Krištofa svým pokusem zpoza branky. Ve 3. minutě se do rychlého výpadu dostala dvojice Dostál, Hubáček a druhý jmenovaný svým bekhendovým pokusem trefil přesně horní růžek domácí branky. V následující minutě se do přečíslení dostal druhý útok, ale Klemencova střela se pouze odrazila mimo hřiště o spojnici tyček domácí svatyně. Poté jsme bez úhony přestáli první vyloučení v zápase a naopak svoji úvodní přesilovku dokázali využít ke zvýšení náskoku, když střelu od modré tečoval Kudr mimo dosah Krištofa. Domácí se častou střelbou snažili o korigování stavu, ale naráželi na připraveného Lochmana v hostující brance. V 18. minutě zamkl první útok svého soupeře v obranné třetině a volný Dostál u pravé tyčky trefil přesně protilehlý růžek domácí branky a zvyšoval již na 0:4.

V úvodu druhé třetiny domácí tým o něco přidal na důrazu a rychlosti, ale do žádných výraznějších šancí se nedostával. My jsme z obrany vyráželi do rychlých protiútoků a byli stále pozorní v obraně. Ve 27. minutě se novobydžovskému týmu nepovedlo dostat kotouč ze třetiny, po závaru zůstal volný obránce Marša osamocen před brankářem a zblízka ho prostřelil a zvyšoval na 0:5. Ve 34. minutě jsme nabídli domácímu týmu výhodu trestného střílení, ale Čtvrtečka si na Lochmana nepřišel.

Ve třetí třetině se zápas již víceméně dohrával, domácí na zvrat neměli síly a ani naše akce již ke gólu nevedly. Za zmínku stojí několik zbytečných vyloučení a následných testů v oslabení. Domácím nepomohli se skórování ani po sobě jdoucí dvě přesilovky 5 na 3. A když už byl Lochman překonán, tak ho na brankové čáře zastoupil obránce a kotouč směřující do branky stihl vykopnout.



Josef Lochman, trenér mužstva:

V prvním boji smutných semifinalistů o konečné 3. místo jsme domácí tým v úvodu zaskočili aktivní hrou a velkou produktivitou. Z úvodních 4 střel jsme vsítili hned 3 branky a navíc ještě trefili horní tyčku domácí branky. V dalším průběhu zápasu jsme si postupně vypracovali další dvě branky a poté jsme si již tento vybudovaný náskok pečlivě hlídali. Výborným výkonem se dnes prezentoval Lochman v brance, který pochytal všech 45 střel domácího týmu. Pokud chceme uspět v pátečním utkání a vybojovat 3. místo, musíme se vyvarovat řadě zbytečných vyloučení, ne pokaždé se povede odehrát tolik oslabení bez inkasované branky.