Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 15. 2. 2015 od 17:00
8:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:7
Přesilovky: 3:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Seidl T., Marša K., Dittrich M., Kostka V., Souček D., Lochman J., Stříteský L., Hubáček J., Dostál P., Drašnar J., Drašnar T., Klemenc D., Podzimek M., Kosina O., Kudr J., Šafář J., Tuček J., Lukášek V.

Střelba: 36:34 Diváků: 190 Rozhodčí: Veinfurter - Votroubek, Pechánek



Třetí rozhodující utkání čtvrtfinále v úvodu přineslo opatrný hokej v podání obou mužstev. Při prvních vyloučených hráčích na obou stranách se v 5. minutě v prvních vážnějších šancí objevili domácí Dostál a Hubáček, ale v obou případech pouze zvonila branková kostrukce za zády hostujícího brankáře Beneše. Další vyloučení hostujícího hráče jsme již postrestat dokázali, když se dorážkou z brankoviště prosadil Stříteský. V 9. minutě našel Lochman na útočné modré rozjetého Dostála, ten si bruslí přikopl kotouč do jízdy a poté trefil přesně horní růžek Benešovy branky - 2:0. Ve 12. minutě se ke střele z levého kruhu dostal Hubáček a trefil opět tyčku hostující branky. Třetí branka v síti bezmocného Beneše skončila v 17. minutě, když první útok rozebral hostující obranu do šroubku a zakončující Dostál již uklízel do poloprázdné branky. V 18. minutě trefil v další přesilovce Seidl od modré opět tyčku, ale v pokračování kolotoče v útočné třetině se důraznou dorážkou z brankoviště prosadil opět Dostál. Hostující prostesty o posunuté brance byly neúčelné a Petr Dostál tak během deseti minut docílil čistého hattricku. Pátou branku v povedené třetině jsme viděli ve 20. minutě, když rozehrávku hostujícho brankáře zachytil na modré Kostka a gólman se již na jeho střelu nestihl do branky vrátit.

Do druhé třetiny nešťastného Beneše v hostující brance vystřídal Pivrnec. Toho hned v úvodu otestovali krátce po sobě Dostál, Klemenc a Podzimek, ale na střídajícho brankáře si nepřišli. Ve 28. minutě se nám naskytla výhoda přesilovky 5 na 3 a tu využil Hubáček, když se dostal k dorážce Maršovy střely. Následně jsme se dopustili několika zbytečných zákroků, za které jsme byli vyloučeni. Nejdříve se ale ve střelecké šanci objevil Dostál, ale jeho střelu zastavila horní tyč hostující branky. Poté jsme se dopustili chyby při střídání a následnou přesilovku 5 na 3 hosté využili ke vstřelení branky, když brankář Lochman neviděl na střelu Loba. Také další přesilovku hosté dokázali využít a ve 40. minutě se střelou z kruhu prosadil Krupka a snížil na 6:2.

V závěrečné části se nejdříve prosadili hosté, když potrestali nedůraz při založení útoku a Vajsejtl snižoval na 6:3. Poté jsme hráli další přesilovku, kterou jsme sice neproměnili, ale krátce po skončení se ke střele z prostoru mezi kruhy dostal střelec dne Dostál a trefil přesně horní růžek Pivrncovy branky. V 55. minutě jsme oslavili osmou branku v jičínské síti, když rychlý výpad a následnou kombinaci na jeden dotek využil Stříteský a zvyšoval na 8:3. O závěrečnou tečku pohledného utkání se postaral hostující Haken v 57. minutě, ale to již nemohlo nic zkazit na závěrečné radosti a oslavám postupu do semifinále KLM.



Josef Lochman, trenér mužstva:

První třetina rozhodujícího utkání rozhodla o postupujícím do semifinále KLM. Vedení 5:0 a tři nastřelené tyčky hovoří za vše. V dalším průběhu nelze hostujícímu týmu upřít snaha, ale vystupňovat tempo, tak jako ve třetí třetině v Jičíně se mu již nepovedlo. Zápas se již víceméně v klidu dohrával, ale varováním do dalších bojů nám budiž inkasované branky po zbytečných vyloučeních a chybách v obranné třetině. Dnes exeloval Petr Dostál, ale za dnešní zápas a vlastně za celou sérii musím poděkovat celému mužstvu, kde všichni táhli za jeden provaz a výsledkem je postup do semifinále, ve kterém se utkáme s vítězem základní části, týmem HC Náchod.