Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
pátek 13. 2. 2015 od 18:30
4:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:5
Přesilovky: 2:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Seidl T., Marša K., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Dittrich M., Stříteský L., Hubáček J., Dostál P., Drašnar J., Drašnar T., Klemenc D., Lukášek V., Bohdanecký J., Podzimek M., Šafář J.

Střelba: 47:29 Diváků: 230 Rozhodčí: Machač - Karous, Schánil



Ve druhém čtvrtfinále měli v úvodu domácí výhodu přesilové hry, ale pozorná obrana nedovolila jičínským ani vystřelit na branku. V 10. minutě se do střelecké šance dostal domácí Haken, ale branku netrefil a z následného protiútoku jsme otevřeli střelecký zápis utkání. Osvědčená kombinace prvního útoku a klid v zakončení v podání Hubáčka slavila úspěch. Další náznaky šancí zlikvidovali oba brankáři a tak se po první siréně šlo do kabin za stavu 0:1.

V úvodu druhé třetiny došlo k nepříjemnému zranění čárového rozhodčí Schánila, který se po ošetření za chvíli obětavě vrátil do hry, ale toto zranění ho velmi limitovalo. Ve 24. minutě jsme se dopustili chyby při střídání a dovolili domácím jít do přečíslení, kteří tímto nepohrdli a Abel srovnal stav na 1:1. V následující minutě jsme rychle využili přesilovku a vzali si vedení zpět. Domácí hráči nechali Klemence od pravého mantinelu v klidu dojet až před branku do zakončení a ten Beneše prostřelil. Takřka totožná situace nastala ve 28. minutě, v další přesilovce se k zakončení na pravém kruhu dostal nikým neatakován Hubáček a jeho dělovku zastavila až síťka za Benešem. Následně jsme byli posláni do tří proti pěti a domácí tuto nabídku využili ke vstřelení kontaktní branky, když střelu od modré těsně před Lochmanem tečoval mimo jeho dosah domácí snajpr Weiss.

Ve třetí třetině domácí tým ještě vystupňoval své tempo a častokrát zaměstnával Lochmana v hostující brance. Ten ale statečně odolával a držel naše šance na ukončení série již na jičínském ledě. V 51. minutě ale nemohl ani on zabránit domácímu vyrovnání, když se puk zpoza branky po nešťastných odrazech objevil před tyčkou a tam ho dorazil hlídkující Abel. Další akce se již neujaly a tak se šlo do prodloužení.

V tomto prodloužení již na hráčích na obou stranách byla znát patřičná únava z předcházejícího boje. Domácím se naskytla výhoda přesilovky, ale i toto oslebení jsme dokázali ubránit a poté jsme měli krátkou přesilovku zase my, ale závěrečnou střelu Hubáčka mířící na branku chytil do své lapačky Beneš a tak o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Nejdříve se rozjel Hubáček, gólmana si z branky dobře vytáhl, ale z úhlu ho přehodit již nedokázal. Za domácí jel první nájezd Nový, kterému v zakončení puk sjel z hole, ale bohužel zapadl těsně k tyčce - 1:0. Ve druhé sérii se rozjel Klemenc a střelou pod vyrážečku srovnal na 1:1. Následně jičínský Kysela ani nezakončil. Třetí série nerozhodla, nejdříve přestřelil branku Dostál a vzápětí si domácí Soukup na Lochmana nepřišel. Ve čtvrté sérii začínali domácí, ale Krupka branku netrefil a tak mohl rozhodnout Stříteský. Jeho střelu ale Beneš betonem vytěsnil nad branku. V pátém kole se přesnou střelou nad lapačku prosadil Haken - 2:1. Zodpovědnost na tuto trefu odpovědět na sebe vzal benjamínek týmu Klemenc, ale bekhendový blafák nad beton Beneše nedostal a tak propukla obrovská jičínská radost a vrácení čtvrtfinálové série na třebechovický led. V neděli 15.2.2015 od 17:00 vypukne tato rozhodující bitva o postup do semifinále KLM.



Josef Lochman, trenér mužstva:

Také ve druhém utkání série se hrál vcelku pohledný hokej nahoru dolů, s řadou šancí na obou stranách. V průběhu druhé třetiny jsme se po proměnění dvou přesilovek dostali do dvoubrankového vedení, o které jsme zakrátko přišli v oslabení tří proti pěti. Škoda, že se nám toto vedení nepovedlo držet déle, takto byl jičínský tým stále ve hře a ve třetí třetině vrhl všechny síly do útoku. Největší šance domácích pochytal Petr Lochman, ale nakonec se štěstí přiklonilo k domácím a trochu náhodným gólem srovnali stav na 3:3. V prodloužení jsme ubránili oslabení a následně měli tuto krátkou výhodu i my, ale bez efektu. V loterii samostatných nájezdů měli domácí více štěstí a tak nezbývá, než se pokusit postup do semifinále vybojovat na domácím ledě.