Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 11. 2. 2015 od 18:00
4:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:4:5
Přesilovky: 2:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Seidl T., Marša K., Hornyš P., Kostka V., Dittrich M., Souček D., Stříteský L., Hubáček J., Dostál P., Drašnar J., Drašnar T., Klemenc D., Kudr J., Kosina O., Podzimek M., Lukášek V.

Střelba: 35:30 Diváků: 165 Rozhodčí: Pahulák - Pošvář, Karlík



Do úvodního utkání čtvrtfinále jsme vstoupili o něco aktivněji, než hosté a již ve 3. minutě měli výhodu přesilové hry. Tato byla následně umocněna dalším vyloučením jičínského hráče a v přesilovce 5 na 3 jsme poprvé udeřili. Marša od levého mantinelu našel u pravé tyčky Pivrncovy branky volného Hubáčka, který posunul na brankoviště na volného Dostála a ten otevřel skóre utkání. Při následné standardní přesilovce jsme hosty opět zamkli v jejich obranné třetině a 2 vteřiny po návratu vyloučeného hráče získali dvoubrankové vedení. To zpoza branky Jakub Drašnar našel před brankou volného bratra Tomáše, který po ledě střelou z první překonal Pivrnce. V 9. minutě se výhoda přesilové hry o dva hráče nabídla i hostujícímu týmu, ale trojice Hubáček, Podzimek a Seidl odvedla dobrou práci a toto oslabení ubránila. Hosté se ale dostali do tempa a hru opticky srovnali a častou střelbou zaměstnávali brankáře Lochmana, který ale nemusel řešit nějaký vážnější problém.

Ve druhé třetině jičínský tým přidal na pohybu a začal důrazněji napadat naši rozehrávku, s čímž jsme měli problém. Zvýšená aktivita hostí také vedla k brance, když jsme nedokázali dostat kotouč ze třetiny a poté nechali Krupkovi volný prostor k dorážce. Ve 25. minutě se dostal ke střele od modré Kudr, ale jeho střela pouze olízla tyčku hostující branky. Ve 32. minutě jsme se pustili do bezhlavého útoční a následně propadli v útočné třetině, čehož hosté využili k rychlému výpadu čtyř hráčů proti jedinému obránci. Střelu Buchara vyrazil Lochman ramenem nešťastně přímo na hůl volného Weisse a pro tohoto střelce nebyl problém srovnat na 2:2. Ve 35. minutě domácí první útok zamkl hosty před brankou, ale kotouč za záda Pivrnce se dostat nepovedlo.

Ve třetí třetině jsme opět sledovali boj muže proti muži a hokej hodný play-off. Ve 46. jsme dokázali využít další přesilovou hru a získat důležité vedení. U pravé tyčky volný Klemenc využil křížnou nahrávku od levého mantinelu a střelou z první překonal bezmocného brankáře. V následující minutě se tváří v tvář s Pivrncem dostal Stříteský, ale jeho střelu zastavila levá tyčka hostující branky. Dobrou obranou středního pásma jsme hosty nepouštěli do vážnějších střeleckých šancí. Ti se v 59. minutě odhodlali ke hře bez brankáře, ale po vyhraném souboji u mantinelu na modré čáře vyslal Kostka do úniku Jakuba Drašnara a ten do prázdné branky rozhodl o vítězi prvního utkání série.



Josef Lochman, trenér mužstva:

Úvodní utkání čtvrtfinálové série přineslo zajímavý hokej, ve kterém se hra přelévala ze strany na stranu. Nejdříve jsme zásluhou přesilových získali dvoubrankové vedení, poté se po svých přesilových hrách dostal do tempa i hostující tým. Ve druhé části jsme ustoupili od jednoduché hry a to hosté ihned využili na srovnání stavu. Ve třetí třetině jsme se vrátili ke hře, která nás přivedla k úspěchu v úvodní části a po proměnění přesilovky dovedli zápas k vítěznému konci. Jde ale pouze o první krok a v pátek v Jičíně nás čeká určitě těžký boj o druhý bod.