Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 28. 1. 2015 od 18:00
1:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:2(navíc Malinský (5+OK) - Šafář, Hornyš (OT))
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Marša K., Dittrich M., Hornyš P., Kostka V., Lochman J., Hubáček J., Stříteský L., Dostál P., Drašnar J., Drašnar T., Klemenc D., Tuček J., Šafář J., Lukášek V.
Střelba: 32:35 Diváků: 60 Rozhodčí: Lučan - Brandejs, Antalík

V liduprázdné novoměstské aréně jsme již od úvodu viděli poměrně rychlý hokej se snahou obou mužstev nevyrobit chybu v obraně a jako první neinkasovat. Naše útočná snaha byla korunována již v 5. minutě, když po rychlém přečíslení zakončoval Stříteský povedeným bekendovým blafákem. V následující minutě se střela Jakuba Drašnara od modré odrazila od horní tyčky Bernartovi branky. V 11. minutě se k dorážce na brankovišti dostal Dostál a zvyšoval na 0:2.
Ve druhé třetině jsme branku neviděli i přesto, že domácí hráli několik přesilových her. V těchto chvílích nás podržel brankář Lochman a když už byl ve 25. minutě překonán, tak měl dobře postavené tyčky. V závěru třetiny neunesl tíhu okamžiku domácí Malinský a za nesmyslné napadení Hornyše vyfasoval trest do konce utkání.
V úvodu třetí třetiny jsme tak měli výhodu přesilové hry a tu jsme proměnili ve třetí branku, když se z prostoru před brankou prosadil opět Dostál. Otřesení domácí se na nic nezmohli a naši převahu na hřišti jsme ještě zvýraznili ve 47. minutě, když rychlou kombinaci prvního útoku zakončoval po ledě přesně k tyčce Hubáček. V poslední desetiminutovce zněl úkol již neinkasovat a nedopustit žádné zdramatizování utkání. V 55. minutě jsme přestáli další oslabení, ale po návratu vyloučeného hráče bohužel dostali trochu laciný gól z hole zcela volného Michálka. Závěr zápasu jsme si ale již zkušeně pohlídali a získali tak veledůležité tři body do tabulky.

Josef Lochman, trenér mužstva:
Do utkání na novoměstské letiště jsme šli s pokorou a snahou získat nějaký důležitý bod do tabulky a zajistit si co nejdříve účast v play-off. Loňská zkušenost z baráže nám byla dostatečným varováním. V zápase jsme se prezentovali zodpovědnou hrou ve středním pásmu v podání všech pětek a domácím nedovolili takřka žádná přečíslení a brejky. Škoda, že jsme pět minut před koncem inkasovali dost lacinou branku a neudrželi nulu pro brankáře Lochmana, zasloužil by si to. Při souběhu dnešních výsledků, nám toto vítězství přineslo jistotu v play-off a trochu klidu do dalších zápasů.