Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 21. 1. 2015 od 18:00
2:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:4(navíc Drašnar J. (OT), Marša (OK))
Přesilovky: 2:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Stříteský L., Marša K., Dittrich M., Bohdanecký J., Hubáček J., Dostál P., Drašnar J., Drašnar T., Klemenc D., Tuček J., Šafář J., Kudr J., Lukášek V.
Střelba: 46:30 Diváků: 137 Rozhodčí: Machač - Bednář, Runštuk

Do utkání vstoupily oba týmy vcelku opatrně, se snahou neinkasovat první branku. Po vzájemném oťukávání se první gólová akce zrodila v 8. minutě, když se do zakončení dostal z pravé strany Tuček a zavěsil pod horní tyčku Krištofovi branky. Domácí tým poté neproměnil dvě po sobě jdoucí přesilovky a protože ve 14. minutě v největší šanci této třetiny nastřelil domácí útočník pouze tyčku Petrů branky, tak jsme šli do kabin s náskokem jedné branky.
V úvodu druhé třetiny nás domácí tým zamkl před brankou, ale byli jsme to my, kdo se radoval z branky. Ve 22. jsme se dostali poprvé ke Krištofově brance a tam Stříteského střelu uklízel za brankovou čáru Hubáček. Ve 25. minutě jsme šli do tříbrankového vedení po proměnění přesilovky, když Maršovu střelu dorážel Bohdanecký. Také další přesilovku se povedlo proměnit, to se do krásné kombinace zapojila dvojice Marša a Hubáček a druhý jmenovaný měl snadnou úlohu trefit prázdnou branku. Otřesení domácí se sice snažili o častou střelbu, ale většinou z uctivé vzdálenosti a tyto pokusy bez větších problémů likvidoval Tomáš Petrů v hostující brance.
V úvodu třetí třetiny jsme přestáli zbytek oslabení, ale po jeho ukončení poprvé inkasovali. Propadnutí ve středním pásmu využili domácí k rychlému kontru 2 na 1 a zakončující Wolf trefil prázdné místo v brance. Nabuzení domácí se hnali za zkorigováním stavu a několikrát zle zatápěli hostující obraně. Ve 45. minutě domácí potrestali nedůraz při vyhození ze třetiny, střelec Pomichálek proměněním přesilovky snížil na 2:4. Ve 47. minutě byl předčasně poslán do kabin Marša, jeho trest odpykal Jakub Drašnar. Ihned po návratu z trestné lavice se dostal do samostatného úniku, který proměnil a zvýšil opět na tříbrankové vedení. Novobydžovský tým se až do konce zápasu snažil o vstřelení branky, ale to jsme mu již pozornou obranou v čele s výtečným brankářem Petrů nedovolili.

Josef Lochman, trenér mužstva:
V okresním derby jsme se ujali vedení, což lze považovat za důležitý moment zápasu. Toto vedení jsme v úvodu druhé třetiny navýšili po dvou skoro totožných situacích, kdy jsme se dokázali prosadit na brankovišti dorážkou střely. Domácí tým jsme tak dokonale zaskočili a ti se až do konce druhé třetiny k žádné výraznější šanci nepropracovali. V závěrečné třetině jsme si sami zkomplikovali cestu za vytouženými body, když jsme několikrát nedokázali dostat puk ze třetiny a následně dvakrát inkasovali. Naštěstí se po návratu z trestné lavice v brejku prosadil Jakub Drašnar a získal do závěru trochu klidu při tříbrankovém vedení. Dobrá práce celého týmu, podpořená vzadu jistým gólmanem Tomášem Petrů, vedla k zisku cenných bodů.