Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 4. 1. 2015 od 17:00
3:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:3(navíc Seidl (OK))
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Seidl T., Marša K., Hornyš P., Kostka V., Špička J., Dittrich M., Lukášek V., Hubáček J., Dostál P., Drašnar J., Drašnar T., Klemenc D., Vik J., Bohdanecký J., Tuček J.
Střelba: 39:33 Diváků: 250 Rozhodčí: Votroubek - Pošvář, Karlík

První soutěžní utkání roku 2015 vítěze po základní hrací době nepřineslo a rozhodovala až loterie v samostatných nájezdech. Do utkání oba týmy nastoupily velmi koncentrovaně, se snahou nevyrobit chybu v obranném pásmu. Do první vážné šance se propracoval domácí tým, když v přesilovce zůstal volný útočník na kruhu pro vhazování a jeho střela orazítkovala tyčku Lochmanovi branky. V naší první přesilovce jsme se do žádné vážnější šance nedostali a krátce po skončení využili domácí nesoulad při střídání a po dorážce Hakena se v 15. minutě ujali vedení.
Ve druhé třetině jíčinský tým přidal na důrazu a několikrát dokázal sevřít naše hráče v obranné třetině. Ve 27. minutě domácí využili výhodu přesilové hry, když se po tečované střele zapsal do střelecké listiny Novotný. Hned v následující minutě zachránila Lochmana opět tyčka. V polovině utkání jsme hráli další oslabení a v okamžiku když vyloučenému hráči skončil trest, tak se na brankovišti prosadil Mašek a zvyšoval již na 3:0. Po této brance se hra opět vyrovnala a i hostující tým se dostával na dostřel domácí branky. Důležitou kontaktní branku jsme vsítili ve 40. minutě, když se v přesilovce ujala povedená střela Kostky do horního růžku Vinklářovi branky.
V nástupu do třetího dějství zatáhl puk do třetiny domácích Hubáček a po objetí branky ho naservíroval na najetého Lukáška a ten již po 14 vteřinách hry snížil na 3:2. V následujích minutách jsme viděli naši snahu o vyrovnání a naopak řadu akcí domácího týmu do otevřenější obrany. Naše naděje na úspěch ale držel svými jistými zákroky Lochman. Vyrovnání stavu na 3:3 jsme se dočkali v 55. minutě po akci Dostála, který se prohnal do útočné třetiny a jeho nahození na branku propadlo Vinklářovi za brankovou čáru.
V prodloužení měly oba týmy několik náznaků šancí, v té největší stihl Lochman tečovaný kotouč vytěsnit ramenem mimo tři tyče a tak po úpravě ledu následovala dovednostní disciplína. V té se v první sérii prosadil Hubáček, ve druhé se trefil jak Klemenc, tak i domácí Nový. Ve třetí sérii nájezdů trefil Dostál horní tyčku a poté co Weiss ani nestihl zakončit, tak mohla propuknout radost na hostující střídačce.

Josef Lochman, trenér mužstva:
V důležitém utkání se sousedem v tabulce jsme v prvních dvou třetinách tahali za kratší konec a svojí nedisciplinovaností nabídli domácím tříbrankové vedení. Po kontaktní brance v poslední minutě druhé třetiny jsme dokázali hned po 14 vteřinách závěrečné třetiny skórovat a rázem jsme byli opět ve hře o body. Naše touha neprohrát byla korunována trochu šťastnou brankou z hole Dostála. V prodloužení zlikvidoval největší šanci Lochman a tak se o prémiovém bodu rozhodovalo v loterii samostaných nájezdů, ve které jsme byli úspěšnější a vydolovali z jíčinského ledu dva cenné body.