Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 14. 12. 2014 od 17:00
3:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:3
Přesilovky: 0:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Seidl T., Marša K., Souček D., Kostka V., Špička J., Hubáček J., Stříteský L., Šafář J., Drašnar J., Drašnar T., Klemenc D., Lochman A., Kosina O., Tuček J.

Střelba: 31:54 Diváků: 120 Rozhodčí: Svoboda - Bednář, Runštuk

Do souboje s okresním rivalem vstoupily oba celky s velkou vervou a poměrně rychlém tempu. Domácí tým nastoupil bez několika opor v sestavě, ale bez bázně a hany. Do první vážnější situace se dostal ve 3. minutě Tomáš Drašnar, ale Moravec v hostující brance odolal. V průběhu této třetiny se oba týmy snažili častou střelbou zaměstnávat brankáře, ale jak hostující brankář, tak i Lochman v domácí brance působili velmi jistě. A tak jsme první branku v utkání viděli až ve 20. minutě, když Šafářovu nabídku z rohu kluziště před branku proměnil Stříteský.
Ve druhé třetině hosté přidali na tempu a ještě zvýšili svoji útočnou aktivitu. Naráželi ale na pevnou a organizovanou obranu, za kterou stál výtečný Lochman, který držel tým svými jistými zákroky. My jsme hrozili převážně z rychlých protiútoků. Jeden takový proměnil ve 31. minutě Tomáš Drašnar, když se přes obránce natlačil do střelecké pozice a pod horní tyčku podruhé rozvlnil síťku za Moravcem. Ve 35. minutě ho mohl napodobit starší bratr Jakub, ale ve svém výpadu brankáře mezi nohy nepropálil. Ve 39. minutě zastavil vyhození na modré Seidl a jeho nahození před branku tečoval Jakub Drašnar mimo dosah hostujícího brankáře a zvyšoval na 3:0. Následně byl na trestnou lavici poslán Souček, poté u mantinelu vyřazen ze hry Seidl a tuto výhodu dokázal využít nechytatelně Pomichálek.
Třetí třetina se opět nesla ve znamení snahy hostí o vyrovnání a jejich souboje s Lochmanem v domácí brance. Ve 45. minutě dotlačili kotouč za jeho záda, ale branka nemohla být uznána pro postavení hostujícího hráče v brankovišti. A tak se hosté dočkali až v 51. minutě, když v přesilovce dorážel volný Pomichálek. Tomuto ale předcházel několikacentimetrový offside, který rozhodčí opomenul odpískat. Tato branka vlila do žil hostujícího celku novou krev a dále zle zatápěl domácí obraně. V 58. minutě na sebe vzal odpovědnost hostující hrající trenér Kubišta a poté co před ním celá obrana ustupovala, až se dostal do střelecké pozice, tak Lochmana svojí střelou z pravého kruhu prostřelil a vyrovanal na 3:3.
V prodloužení se do první vážnější situace dostal Šafář, ale k zakončení se nedostal. Asi již po celém zápase byl patřičně vysílen, jelikož soupeřovo držení a podražení neustál a padl k ledu. Z protiútoku se k zakončení dostal Kubišta a do protipohybu brankáře rozhodl o zisku druhého bodu pro hostující tým.

Josef Lochman, trenér mužstva:
Za dnešní výkon musím pochválit celý tým, který i v silně kombinované sestavě dokázal vzdorovat druhému celku tabulky. Takřka dvě třetiny jsme dokázali dodržovat taktiku a drželi favorizované hosty v napětí, jak toto utkání dopadne. Bohužel dvě proměněné přesilovky dostaly hostující tým do hry a nebudu se raději vyjadřovat, co těmto brankám předcházelo. Před třetí brankou jsme vyrobili chybu a tu zkušená první pětka novobydžovských dokáže ihned proměnit. V prodloužení jsme asi měli hrát přesilovku a z protiútoku hosté rozhodli o druhém prémiovém bodu pro sebe. Kdyby mi někdo před utkáním řekl, že budeme mít bod, tak bych asi byl spokojen, ale po tomto průběhu si myslím, že za stavu 3:0 jsme mohli získat i více, ale to nám i přes výtečný výkon Lochmana v brance nebylo nedopřáno.