Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 10. 12. 2014 od 18:30
6:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:8:9(navíc Stříteský (OT))
Přesilovky: 1:2
Oslabení: 0:1

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Dittrich M., Kostka V., Seidl T., Marša K., Souček D., Hubáček J., Stříteský L., Dostál P., Drašnar J., Drašnar T., Bohdanecký J., Kosina O., Šafář J., Lukášek V.
Střelba: 34:41 Diváků: 127 Rozhodčí: Pahulák - Kubišta, Karlík

V dohrávce prvního kola se domácí ujali vedení již v 1. minutě, když po zakázaném uvolnění a následném buly v obranné třetině dostal prostor k dorážce před brankou Kysela. V 6. minutě jsme domácí tým zamkli v obraně, na přihrávku zpoza branky si sjel Kostka a střelou z první vyrovnal na 1:1. Za další půlminutku jsme se dostali do vedení, to se po rychlé kombinaci prvního útoku dostal sám před brankáře Beneše volný Hubáček a svůj bekhendový blafák proměnil. Ve 14. minutě se ke stejné situaci oba aktéři dostali znovu, ale tentokrát brankář ramenem vytěsnil kotouč mimo tři tyče.
V úvodu druhé třetiny jsme měli výhodu přesilové hry ve které se po výpadu ze středního pásma prosadil bekhendovým blafákem Stříteský a zvyšoval na 1:3. V další přesilovce ve 25. minutě jsme nic nevymysleli a naopak byl svým trenérem velmi přísně vyloučen Tomáš Drašnar. V nastalé přesilovce domácích se k dorážce dostal Lobo a snížil na 2:3. Ve 32. minutě byl u mantinelu udeřen loktem do hlavy Lukášek a po několika vteřinách ležení na ledě se dobelhal na střídačku, kde padl do krátkého bezvědomí. Pan rozhodčí tento hrubý atak pravděpodobně neviděl, neboť faulujícího hráče až na upozornění čárového vyloučil, ale za faul kolenem a pouze na 2 minuty. Že se na střídačce děje asi něco divného nepochopili někteří diváci, kteří na nás pokřikovali sprosté výrazy a dokonce házeli paličky od svých bubnů. Také pan rozhodčí ne úplně pochopil vážnost situace, když vyhrožoval dvouminutovým trestem za zdržování. Poté co byl Vašek odvezen RZS do nemocnice na ošetření se mohlo hrát dále, ale tato situace ke klidu rozhodně nepřidala. Ve 35. minutě byl v útočné třetině faulován Kostka, ale bez povšimnutí ze strany sudích a z následné akce jsme inkasovali branku na 3:3, které předcházela nešťastná srážka dvou bránících hráčů a pro dojici jičínských útočníků již nebyl problém zakočit do prázdné. Ve 40. minutě jsme nedokázali dostat kotouč ze třetiny a po závaru před brankou si obránce nechtěně dorazil kotouč za brankovou čáru.
Třetí třetina byla ve znamení častých vyloučení na obou stranách. Nejdříve jsme ve 42. minutě přestáli oslabení 3 na 5 a poté neproměnili krátkou standardní přesilovku. Ve 48. minutě jsme si ve vlastní přesilovce nechali ujet Kyselu, který svůj únik zakončil blafákem. Puk skončil pod betonem brankáře Petrů a když se opět ukázal byl zjevně před brankovou čarou, nicméně byla uznána branka na 3:5. Na tuto branku jsme již odpověď nenašli, i když jsme častou střelbou zaměstnávali brankáře v domácí brance, ale ten i s patřičnou dávkou štěstí odolával. O závěrečnou gólovou tečku utkání se v 55. minutě v úniku 2 na 1 postarali domácí hráči a Klaban do protipohybu gólmana proměnil další přesilovku.

Josef Lochman, trenér mužstva:
Na úvodní branku z první minuty jsme dokázali poměrně rychle odpovědět a otočit stav ve svůj prospěch. Po přesilovkové brance na 1:3 jsme si mysleli, že máme utkání již pod kontrolou. Bohužel následné události v této třetině ovlivnily zbytek zápasu. Nejdříve jsme z vymyšleného oslabení inkasovali branku na 2:3 a poté byl s podezřením na otřes mozku odvezen do nemocnice Lukášek. Že hráči měli v hlavě něco jiného, než hokej je asi pochpitelné. Nepochopitelné je chování části diváků v domácím hledišti, ke kterému nenacházím slušný výraz. V sestavě jsme poté museli improvizovat a naše hra tím upadla. Vyrovnávací brance na 3:3 předcházel přehlédnutý faul domácích a poté nešťastná srážka bránících hráčů. Do vedení jsme domácí dostali sami po vlastní brance. V závěrečné třetině byla hra rouzkouskována častými vyloučeními na obou stranách a nepovedenou druhou půlku utkání podtrha branka ve vlastní přesilovce, kterou pan rozhodčí uznal na základě domněnky. Neproměnění několika přesilovek a šancí spolu s nedisciplinovastí nás dnes stály potřebné body do tabulky.