Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 30. 11. 2014 od 17:00
5:6

Statistiky zápasu

Vyloučení:4:6
Přesilovky: 2:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Dittrich M., Kostka V., Hornyš P., Marša K., Souček D., Bohdanecký J., Stříteský L., Dostál P., Drašnar J., Drašnar T., Klemenc D., Lukášek V., Šafář J., Kudr J., Kosina O., Tuček J.
Střelba: 29:31 Diváků: 140 Rozhodčí: Martinek - Brandejs, Antalík

V úvodní třetině nás domácí tým přehrával a zaslouženě se dostal do vedení. Rychlý pohyb a napadání dvou až tří hráčů hluboko v naší obranné třetině nám způsobovalo velké problémy, kdy jsme nedokázali dostat puk ze třetiny. Také před brankou byli domácí hráči důraznější a právě po takovéto situaci se v 7. minutě dostali Havelkou do vedení. V 10. minutě se do zakončení přes bránícího obránce natlačil Jebavý a bezmocného Tomáše Petrů překonal podruhé. V 18. minutě se v přesilovce dostal k dorážce na brankovišti volný Zvolenský a domácí vedli již 3:0. V následující minutě našel Stříteský zpoza branky volného Dostála a ten snížil na 3:1. Bohužel již po 20 vteřinách měli domácí zpět tříbrankové vedení, když do rozhozené obrany vlétl Nádvorník a střelou o tyč zvýšil na 4:1.
Ve druhé třetině jsme s domácím týmem začali hrát přece jen vyrovnanější partii, vyvarovali se zbytečně složité rozehrávky z vlastního pásma a přidali na důrazu. Ve 25. minutě jsme v přesilovce ostřelovali Dresslerovu branku, ale bez úspěchu. Ve 30. minutě jsme se už radovali ze snížení na 4:2, když po závaru před domácí brankou dorážel do branky Stříteský, ale pan rozhodčí tuto evidentní a regulérní branku neuznal, z důvodu, že ji žádný z trojice rozhodčích neviděl. Tuto situaci jsme si o přestávce vzájemně bez emocí vysvětlili a připravili se na pokračující boj.
Do třetí třetiny jsme si přinesli výhodu o jednoho muže, ale bez brankového využití. Ve 43. minutě jsme domácí sevřeli u nich ve třetině, ale bez pořádné střely a vzápětí přežili bez úhony rychlý výpad a přečíslení 3 na 1, které domácí překombinovali. Ve 45. minutě jsme využili přesilovku, když Maršovu střelu do opuštěné klece dorážel Stříteský. Vzápětí faul domácího hráče přinesl další výhodu přesilové hry a v té po několika vteřinách i snížení na 4:3, když se ujala střela od modré v podání Dittricha. Za další minutu již byl stav srovnán, když další Dittrichovu střelu zápěstím do branky bekhendem dorazil Dostál. Za 9 vteřin jsme se dostali do vedení, když na modrou dostal křížnou nahrávku Jakub Drašnar a střelou golfem trefil přesně horní růžek domácí branky. Úžasnou pětiminutovku završil Tomáš Drašnar, když dorazil Klemencovu akci po vyhození ze třetiny. Otřesení domácí se z tohoto šoku již nevzpamatovali, i když po závaru ve třetině skrze clonící hráče snížil v 58. minutě Rejl. Závěrečná snaha při power play již domácím nepomohla a tak mohla po závěrečné siréně propuknout vítězná radost hostujícího týmu, které by po první třetině asi málokdo věřil.

Josef Lochman, trenér mužstva:
V první třetině jsme byli všude o krok později a měli velké problémy se soupeřovým napadáním v hloubi naší třetiny. Obdržené branky a stav po první třetině byl logickým důsledkem předváděné hry. Po přestávce jsme hru výrazně zjednodušili a hlavně se domácím vyrovnali v pohybu a nasazení. Neuznaná branka v polovině utkání kluky nesrazila, ba právě naopak je vyhecovala k ještě větší aktivitě a do třetí třetiny šli s velkým odhodláním se o výsledek ještě poprat. K famóznímu obratu nás nastartovali dvě proměněné přesilovky a během pěti minut jsme dokázali otočit stav ze 4:1 na 4:6. Klobouk dolů před všemi hráči, ale takovýto obrat se nemusí pokaždé povést a první třetina budiž varováním do dalších zápasů.